Sunday, December 30, 2007

16 dag i Paradis - nest siste dagen i 2007

Jeg har tidligere nevnt Myakka River State Park. Dette er en av Floridas eldste og største parker. Dette er ikke en zoologisk hage, heller ikke en botanisk hage. Det er en park hvor man kan nyte naturen slik den var, uten for mye innblanding fra menneskets side.

Vi har vært i parken mange ganger, bare for å ta en spasertur innimellom i de trolske store trærne, for å erte ekornene som sprinter mellom trærne, eller for å ta en tur med "Gator Gal" - den ene av de to store air-boatene som ferdes på denne delen av Myakka River. Mest for å lære oss hvordan vi skal oppføre oss, hvordan naturen har det, og de store hemmelighetene rundt i sivene. Vi fant ut at det var forferdelig mye folk der i dag, samtidig som vinden blåste friskt. Særlig vinden gjør at Ollie og vennene hans holder seg under vannskorpa, og da er det begrenset hvor festlig det er der ute på vannet.

Bilde-videoen er mine bilder satt sammen med PhotoStory.


Vi valgte å reise derfra, og heller dra ned til Snook Haven, som også ligger nede ved Myakka River. Dette er et helt sprøtt sted, som har vært gjennom flere flommer, hurricanes osv osv. og på søndager er det "bicers-day". Da kommer Harley-gutta fra fjern og nær, og da snakker vi om de skikkelig barske karene, med lange skjegg, hårete brøstkasser, skallede isser og bandanas med dødningeskalle hoder på! Men - de er over 60 år alle sammen nesten, og helt harmløse!! Når det spelles country-music et sted i USA, kommer line-danserne... se denne snutten - jentene var så morsomme å se på, at de fortjente lønn! Videoen er tatt med min lille Ixus....



Vi hadde det kjempekult, og vi kommer helt klart til å ta turen neste søndag og!

Etter Myakka og Snook Haven stakk vi innom Angelos Pizza, beste skikkelig tynnnnne Italia-pizza in town. Så stakk vi bortom Keith på Daniel's og tok et lite glass RV sammen med Ed og Bobbie før vi endelig fikk rota oss hjem.

Der var det ca 30 eposter som ventet....

Friday, December 28, 2007

14 dag i Paradis - brakkesjuken

Etter 14 dager her nede, har vi vel fått det man kan kalle "brakkesjuken" - selvom vi er ute og fyker litt hver dag. Fykingen foregår bare i nabolaget. Vi hadde store planer om litt utfart, men det blir nok ikke noen lange farter.

Jeg har veldig lyst til å ta en tur til Sarasota, St. Armands circle (sjoppe sjoppe sjoppe) og så spise lunsj på Tommy Bahama - et sted med megadigg mat. Jeg har og lyst til å ta en tur til Jungle Gardens og se på flamingoene. De er noen helt herlige rare fugler. Der finnes også en annen fugl jeg aldri har sett maken til, nemlig svarte svaner! (bildet tok jeg når vi var der i påsken sammen med Liv og Bjørn). Et utrolig vakkert sted, hvor man kan bli underholdt av fugler som gjør helt naturlige ting (sykler, skate-board...), men det mest hyggelige er å vandre i jungelaktig natur, se på plante- og fuglelivet. De har også en del andre dyr i hagene, men det er mer som en vanlig dyrehage. Det er fuglene som er mest fasinerende, da disse er ville, men kommer tilbake hit fordi de blir matet.

Jaja - vi får se hva det blir til - vi skal jo være her til 10. januar, så jeg rekker vel både Jungle Gardens og Myakka River.

Julejulen er liksom over her nå. De bruker uker på å sjoppe gaver, mat, pynt og julekort, fikse håret, kjøpe ny christmas-tskjorte, bake christmas cookies.. så er det 2-3 juleselskaper de siste dagene før "christmas" som her er 1. juledag. Selve 1. juledag er selvsagt hellig her som vår julaften er hjemme, og så er det liksom slutt. 2. juledag er vanlig hverdag igjen. Pynten henger der, juletrærne står et par dager til.. men alt det man brukte uker på å stresse opp, det blir liksom brukt opp på 1 dag.

Ha en fin dag!

Tuesday, December 25, 2007

Endelig kom Ollie Gator!


I dag kom endelig Ollie Gator igjen på besøk! Han er ikke gammel, derfor ikke stor, men an er skummel nok! Og utrolig sjenert. Han hørte mer enn et par dameføtter på dekket rundt svømmebassenget, og da stakk han fortere enn svint!!


Denne søte julepyntede alligatoren møtte oss utenfor hos Dave og Sharon i dag, vi har vært der på julemiddag. Og hvilken middag! Stooor skinke (ham) med diverse tradisjonelt tilbehør som corn-pudding, sweet-potato, mashmallows og rolls. Kjempegodt! Og - det deilige, helt avslappet og "casual". Det er noe med Florida-style. Vi stilte selvsagt, siden vi er gjester, ikke i shorts og t-skjorte, men heller ikke i pyntepynt. Det er rett og slett for varmt for sånt her!


Før middagen spilte vi Corn Hole, et kjempegøyalt spill som alle kan være med på, og alle kan hevde seg i, så lenge de ser hva de gjør, og ikke har senebetennelse over alt. Der har jeg selvsagt mitt handikap (vi sier det....) - Per og Ed vant - fortjent, og Quinlan og jeg tapte - fortjent (pga at jeg ikke ser godt ut, og har senebetennelser... ) Poengtellingen skjønner jeg egentlig, 3 poeng for en bean-bag i hullet, 1 poeng for en som ligger helt oppe på bordet. Først til 21 har vunnet. Høres ikke det enkelt ut??

Dave og Sharon har svømmebasseng, noe de aller fleste faktisk har her nede, du ser en liten flik av det på bildet over. (den lille blå halvmånen i høyre hjørne). Hele bassenget, og gulvet rundt er dekket over med en "screen" - og dette kalles rett og slett "caged pool". Her nede er det så mye insekter at man rett og slett må ha noe som holder mesteparten ute, ellers kan man ikke nyte basseng og uteliv. Det å ha pool er ikke en "richmans dream" her, det er såpass rimelig at de fleste som har enebolig faktisk har det. De som bor i trailer-parks (mobile-homes) har tilgang til felles pool-area, sånn som vi her i Fiddler's Green Condo Association. For å kunne overleve om sommeren, er det nødvendig å ha et lite kjøleskap å putte kroppen i.

Ute ved poolen har Dave en liten bar, hvor de har den mest utrolige topp-plate! Under en heldekkende plexiglass-plate, har de lagt masse bilder av familie og venner, og jeg så oss på 3 forskjellige bilder, tatt med års mellomrom! Morsomt å se!!












Vi skal møte Sharon og Dave igjen på Fredag, da skal vi på Lock'n Key og spise (mat mat mat) - kanskje vi møter Pauline og Jim, som vi møtte første gang på cruise fra San Diego gjennom Panamakanalen til Miami!!

Jaja - skal ikke mase om været.. men det er flott! Jeg tok 1, Persen 3 timer ved poolen i dag (han leser og leser... exphil....)

Julaften i Paradis

Open House nummer 2 denne julen var hos Jim og Ron på selveste julekvelden. Dette er en helt spesiell måte å invitere til party på, folk kommer og går, maten står framme hele kvelden, noen har med mer mat, stort sett alltid "fingerfood", noe amerikanere er verdensmestere i.

Hjemme hos Jim og Ron var det pyntet til jul med noen helt utrolige juledekorasjoner. De kjøper hvert år inn noe nytt og spesielt, årets var en stor (men miniatyr selvsagt) karusell med svevende hester. Den var utrolig flott. Men flottest var kanskje den som møtte oss inne i stua!

Til venstre propert dressede ender, i nisseluer og nissejakker, til høyre elger i like velkledde utgaver!


Floridianske hus er herlige, med åpne løsninger og deilige myke sofaer. Jim er over 2 meter høy, så her var stolene litt vel store for meg, men det var lov å krølle seg sammen, så da gikk det bra. I hagen hadde de en koselig hammock under et stor japansk løvtre som ga følelsen av tak. Her fant jeg Kim og Dan, som vi har kjent siden 1998, og som faktisk giftet seg i vår i Cancun, Mexico. Kos å se dem igjen. Kim har fått brystkreft, og skal gjennom tøffe behandlinger. Håper inderlig at det går bra. Hun er ikke 40 engang!

Under juletreet står alle gavene som skal åpnes 1. juledags morgen. Her er innpakningen nesten like viktig som innholdet, siden de ofte står på "utstilling" i flere dager før de pakkes opp. Oftest blir julegavene gitt bort i flott dekorerte gaveposer, eller i spesielle dekorerte esker med lokk. Dette gjenbrukes år etter år. Man bør kanskje huske hvem man har fått de av, så man ikke gir de tilbake neste år... (Bildet ble litt dårlig, men det er ikke treet sin skyld, treet rakk helt til taket selvsagt... regner med at det var Jim som satte i stjerna i toppen...)

Fortsatt god jul, folks!

Sunday, December 23, 2007

Julestemning også i Paradis...

Selvom vi ikke har jula oss så veldig - er det nå julestemning allikevel her i Englewood. Det er tross alt lille julaften hjemme i Norge, og alle på DISchat er klare med ribber, kalkuner, pinnekjøtt, "ænder" og annet gromt! Hovmestern og tigerhodet har vel også gjort sitt for i år...

Huset her er ikke pyntet med noe utenpå faktisk, sjelden men sant. Sikkert på grunn av at de som pleier å pynte ikke er helt i den mest julete stemningen i år (naboene over oss) - og så er det 2 leiligheter i huset som står tomme for salg. Men - det er noe som alltid er pyntet til trengsel og det er båtene ved Palm Island Marina!! Mange har båtene sine i marinaen her, og de er alltid julepyntet, noe som gjør det lyst og fint. På dekk sitter kaptein med kapteinsfrue og koser seg med en liten knert, og spiller julejulemusikk... de drømmer IKKE om en hvit christmas....

Hjemme hos mamma er det nok full rulle, siden yndlingslillebroren min Frank Tore, hans herlige konemor Tonemor, og deres tre henrivende yndefulle guttebasser er på besøk fra Sandnes. (Ja -jeg vet at de leser dette hehe) - Det er alltid liv og røre rundt disse gutane, som er utrolig flinke, snille og ordentlig overmåte oppegående. Jeg jobber med å finne fine julegaver til dem - som kommer med Postman-Julenissen etter nyttår, kanskje de har litt ønskeliste? Mamma vet hvordan man legger kommentar her.. (hihi)

God jul hjemme, jeg ringer i morra når jeg vet dere er midt i middagen!!!!




Saturday, December 22, 2007

9 dag i Paradis - litt seriøse tanker natt til lille julaften!

Som jeg sa i går, så er folkene her nede veldig gjestfrie og fantastisk vennlige. Kveldens juleparty hos Stan the Man og Queen Joanna var utrolig hyggelig. Etter hvert var vi minst 20 til mat og drikke! Stan fikk strupekreft for flere år siden, han er nå helt frisk, men har snakkevibrator og er ikke helt enkel å forstå alltid. Men! Min kjære er jo et språk-geni, og derfor er han en av de få som virkelig kan holde en god samtale med Stan. Stan og Joanna er reise-freaks, som jeg har nevnt før, og de samler f.eks. julepynt fra sine mange reiser. Juletreet deres er derfor helt spesielt, og har kuler, figurer, småting og tang fra alle verdenshjørner. Siste kule på verket er nydelige håndlagede juletre-kuler fra Kina selvsagt. Hva vi hadde med å drikke (helt unødvendig - Stan the Man har en velfyllt bar) men, Per insisterte på et par six-packs med Tsingtau - kinesisk øl. Med en "bestått" i kinesisk måtte selvsagt Persen drikke kinesisk i dag, og Joanna fikk vertinnegaver, musematte med kinesiske tegn, og kalender fra Vålerenga!!

Frivillighet - volounteer-work
Jeg nevnte og i går at Amerikanere generelt, og Floridianere spesielt er verdensmestere i frivillig arbeide. Jeg snakker ikke da om å sørge for vafler til skolekorpset, eller samle inn sløve skøyter etter hockey-matchen. Dette er også veldig viktig selvsagt! Jeg snakker om frivillig arbeide som sørger for at medmennesker får et bedre, lettere, mettere eller mindre slitsomt liv.

Enkeltmennesket
Bill, nå 86, Naboen i 2. etasje (mannen som synes svømmebasseng inne er ok, særlig da i 2 etasjer) - har jobbet som frivillig på sykehuset i Englewood i 18 år. 18 år - hver fredag - har han vært frivillig besøksvenn, hjulpet til med det han kunne denne fredagen, og siden han er pensjonert tannlege, har han sørget for at tannhelsestellet hos pasientene har vært prioritert. Han har ikke vært borte en fredag annet enn de som var avtalt. Han hadde sin siste fredag nå før jul, da han begynner å bli blind!

Leroy (rundt 70) er bygningssjef i sameiet her på Fiddler's. Han får sikkert litt betalt i "styrehonorar" - men dette er helt minimalt. Leroy liker å være travel, så han er selvutnevnt vaktmester for alle bygningene og leilighetene (25 bygninger x 8 leiligheter) - og gjør alt - gratis! Sånn han jobbet for å få ting i orden til vi kom hit, uten at det egentlig var hans ansvar, var helt imponerende, og en stooooor juleblomst skal selvsagt leveres på hans dør.

Jeg kan fortsette å nevne slike enkeltpersoner, men stopper der, vennligheten er helt utrolig i denne lille sovebyen. Jeg tror Liv kan signere på dette, hun hadde sine bange anelser, men jeg tror hun ble gledelig overrasket når hun kom hit ned!

Pink Ladies
jobber på sykehusene, de gjør forefallende arbeide, hjelper pasientene med mer hyggelige ting, og jobber også for eksempel i resepsjoner på sykehus. Ofte kan disse ladiene være pensjonerte sykepleiere, som synes tiden blir lang når de ikke lenger får jobbe. De "tar ikke jobben fra" de som jobber betalt på sykehusene, det er alltid mangel på helsepersonell også her i USA.

Meals on Wheels
Raser rundt i nablolagene slik at mennesker som ikke greier å sørge for å lage seg næringsrik kost på egenhånd, får slik levert på døren. Motivet for denne tjenesten er å forebygge underernæring for eldre og funksjonshemmede i nabolaget, og sørge for at de faktisk kan bli boende hjemme. Besøket fra Wheel-Meal besøket er også viktig sosialt, og de kan oppdage nødsituasjoner, fange opp at en person trenger mer hjelp, eller kanskje ikke lenger er i stand til å bo alene!

Bibliotekene har også flere frivillige som sørger for at man kan ha lengre åpningstider, flere tilbud for barn og eldre,, pensjonert datamann kan lære andre pensjonister å surfe (vi har Seniorsurf, kan sikkert sammenlignes), lesekvelder, fagkvelder osv, alt fordi noen ofrer av sin fritid.

Vi i Norge synes kanskje at alle slike oppgaver bør være betalt av "samfunnet" - og det er de vel og stort sett hjemme. Men, her i Florida særlig, betaler ikke folk skatt som vi gjør, helse og pensjon er en frivillig greie (dyyyrt) mange har slike goder gjennom jobb, men langt fra alle, og det er frivillig for arbeidsgiver. I deler Florida (som vårt område) bor det utrolig mange eldre, pensjonister fra nord-statene, som flytter hit fordi det er billigere å leve her, og selvsagt... varmere! Skjønner dem godt!

Dette ble langt, men jeg ville så gjerne at dere skal vite

Nissen og studenten, studenten til venstre!
God Jul!!!

9 dag i Paradis - bitte lille julaften

I alle møblerte hjem blir juletreet pyntet lille julaften, her i min lille blogg tar vi den dagen før... Petra hjelper til - hun er fra Tyskland, men har vært her i Florida i 30 år, og snakker fremdeles slik som Helga... (i 'Allo 'Allo) Juletreet står selvsagt på vårt favoritt-vannhull, Daniel's og går rundt av seg selv...

Julegaven i år kom får en times tid siden:

Per Sto Til Eksamen i Kinesisk Skriftlig!!!

God Jul!!!-


og gratulerer til Kjæresten min!!!!

Friday, December 21, 2007

8 dag i Paradis - julesentimentalt

For en dag.

Sol fra en lekker blå himmel - snekkere i 2. etasje... hva velger man? Til det kjedsommelige - svømmebasseng utendørs er at foretrekke, og her kan du se et utmerket eksemplar av arten! Dette er faktisk kåret til byens beste pool - beregnet på 20 personer og mer!! Så vi klager jo ikke når vi nå de siste 3-4 dagene har hatt denne blå myren helt for oss selv!! Men - nå kommer barnebarna.. (ikke våre)
Per venter og venter på sensuren av eksamen - det er forferdelig dårlig gjort av Universitetet å ikke gi skikkelig beskjed om hvordan/når de vil gi beskjed om hvordan EKSAMEN har endt. Mulig vi må få inn et nytt teppe her (det gamle er ca 1 uke gammelt) - det blir STI i stua! Jeg er sikker på at kjæresten min har bestått, han har jobbet som et pisket silketørkle!

Ettermiddagen og kvelden har gått med til utrolig hyggelig lag - med Dave og Sharon - våre gode venner fra "way back when" - tror vi møtte dem på "Mulligans" i ca 1997. Etter det har vi liksom vært litt erteris, og det har vært utrolig kos. Sharon er like gammel som verdens beste mamma, nemlig min, og jeg er like gammel som Sharons fineste (og eneste) datter, Debbie. Vi har vel etter hvert bevist at alder er kun et totalt uinteressant tall.

Farlows on the Water er stedet når man vil ha mat som kommer fra sørlige breddegrader (inkludert både Karibia og Florida, Cuba og Afrika) - menyen er så vidtrekkende og spennende at det er utrolig.

De hadde og en super chardonnay til ca 3 dollar glasset - jeg synes ikke prisen var noe å si på - siden det faktisk var en aldeles henrivende australsk skikkelig vin, som hjemme koster minst 10 dollar av samme kvantitet (jeg er ikke så opptatt av pris - men det er deilig.....


Dave og Per har hatt mang en god latter sammen gjennom årene -her samler de sammen lattermuskelen igjen - jeg tror de har snakket om Anda og dollarseddelen.. eller kanskje det var bamsen som kom inn i en bar i Billings. Eller kanskje de bare krangler om regninga - hvem teller? Dave og Sharon er våre gode bestiser her nede, og vi blir alltid inkludert i deres vennegjeng når det skjer noe - de har kun et problem med oss - vi har ikke begynt å spille GOLF!


I morra tror jeg at jeg skal fortelle litt om Amerikas - og da særlig Floridas fantastiske mennesker - folk tror at "amerikanere" er en ensartet masse. Vi har erfart en utrolig hjelpsomhet, som vi faktisk ikke møter hjemme i Norge, annet enn hos nær familie og nære venner. Men - det blir i morra.

Julefreden har senket seg ute her på Fiddler's Green, lys og farger mellom trær og palmer, det er lytt, jeg hører dempede stemmer ute.

Vi i Norge ser litt rart på den amerikanske julejulen, med masse lys, plastikk-snømenn under palmene, nisser i plastikk-kjelker på taket ... you name it!!! Men!! Ikke si at den eneste jule-freden som teller er den med kuldegrader og rim/snø! Vår jul er den rette for oss i Norge, den vi møter her nede, føles faktisk mer inkluderende og mer vennlig enn mye av det vi møter i Norge! Hjemme lukker folk seg inne med familien - det er ikke mange vi kjenner som gjør (eventuelt forteller om) noe annet.

Her nede sørger folk for at venner ikke blir sittende hjemme, de inviterer til "open house" på Julaften, hele dagen er man velkommen. Vi tar med små "tokens" - små hjertevarmere av noen gaver. Ron - en vi har blitt kjent med de siste årene, ville ikke at vi skulle være alene, så han inviterer da selvsagt oss hjem i sitt flotte lune rede til en deilig julevennefest! Det vi da oppdager, er at mange av våre gode venner er der denne kvelden! Vi gleder oss , særlig til å se venner vi ikke har sett på lenge!!

Vi gleder oss like mye til jul som vanlig - å se venner vi ikke har sett på lenge! Det kommer folk fra Ohio og Michigan, Iowa og California, alle disse har vi savnet i måneder! Det blir moro å møte dem! Stan og Joanna planlegger Norges tur! Tenk det!! Vi må forberede dem - og få dem opp på Vålerenga!!!

God jul folks!







7 dag i Paradis - solbrent på nesa og litt innrøyka..

Dagen startet tidlig ute ved poolen, da de har begynt å fikse "svømmebassenget" hos naboene i 2. etasje. All prioritet var å få ferdig hos oss før vi kom, slik at fam. Tawl's leilighet har stått tom, men med tørkemaskiner. Veldig mye støy, noen ganger lurer vi på om de kommer gjennom taket. Men - vi tar bare med oss bok og tøystykker, og går ut i solen vi - ittno problem!

Vi dro så på WalMart og kjøpte oss ny printer i dag, et flott eksemplar av arten, Lexmark med skanner - trådløs. Da slipper vi å ha den i stua, det er ikke så ofte vi bruker den. Ofte er det jo mest til å få ordnet dokumenter som skal sendes videre, og da er den utrolig bra. "Uten en Tråd" er mottoet her i huset - når kommer trådløs strøm???

Tante Laila jobber med julegaver, og det ble også litt av det i dag - det er jo bare så arti å handle her, særlig når det er salg! Kule ting til ungene koster ikke noe - altså kule priser! Blir nok en tung koffert hjem neste år tenker jeg (må kjøpe ny koffert og)! Og masse pakker til forsent-julekveld hos mamma på Jessheim når vi kommer hjem! Jeg vil ha ribbe og pølse, mamma!!

På kvelden var vi på ett av disse rare stedene igjen, nemlig American Legion. Et sted for militær-veteraner, hvor egentlig ikke vi har adgang, men vi kommer inn fordi Dave og Sharon er medlemmer. Det kryr av sånne organisasjoner, men denne er vel den største. Grunnen til at vi dro til "The Legion" post 113 var torsdags-happeningen, Corn-Hole! Dette er et helt utrolig gøyalt spill, som alle kan være med på, og de som ikke er med, kan sitte rundt og følge med, klappe, rope og heie. Vi var i heiagjengen denne gangen. Den eldste som var med var en dame som fylte 90 år forleden - hun var helt på høyde med de andre, og var på laget i semi-finalen! Så dette er en aktivitet for alle. Det eneste problemet i disse private "klubbene" er at det er lov å røyke inne, og selvom det er bra med A/C blir det mye røyking rundt oss - vi må ta en runde i dusjen når vi kommer hjem fra disse stedene. Men, moro er det. Og Røykere er jo også mennesker.....

Thursday, December 20, 2007

Paradisets dyreliv

Det er en ting som fasinerer mer enn alt annet her i Engleskogen (Englewood). Dyrelivet. Det er helt utrolig.

Selvsagt har vi alligatorer her, men etter den veldig aktive hurricane season i 2004 - hvor monster hurricanen Charley slo ned her i vårt område har det vært stille på alligatorfronten inne på Fiddler's Green. Jeg så riktig nok et lite eksemplar av arten forleden dag, men den var sky, og siden har ingen sett den.

Bildet tok jeg i påsken i Jungle Gardens i Sarasota. Karen er drøyt 3 meter lang...


Denne karen hekker i treet ved siden av swimmingpoolen (den utendørs)

Han er svær - over en meter høy når han ikke strekker halsen. De bråker noe helt inni granskauen, og er utrolig rare når de tigger mat - går fram og tilbake utenfor lanaiien her. Kikker inn som i en omvendt dyrehage!

Great Blue Heron (Henry (og Harriet) Heron) er faktisk hvit når den er ung, og blir så blå-grå når den blir voksen. Både damen og mannen er like. Utrolig morsomme fugler.


Over alt ser vi disse småtassene. De er ikke store krypene, og de er så kjappe at de nesten er umulig å ta bilde av. Jeg greide det da! Lasse Lizard er søt, og driver hurtigløp over plankene ved bassenget. Jeg vet det er mange forskjellige typer av disse raringene, og en av dem kalles Racerunner. Kanskje Lasse er en slik?

Pelle Pelikan er også en helt vanlig kar å møte rundt her. Fetteren hans - den hvite Pelikanen er også vanlig her nede. De er utrolig lite elegante når de lander, ser ut som de prøver å ta mageplask faktisk.. men fasinerende er de. Denne pelikanen møtte vi i Jungle Gardens, men har jeg lyst til å ta bilde av en ute ved sjøen, er det bare å stikke ned til Placida, der er han og fetterne.




En annen utrolig fasinerende fugl er Frida Flamingo. Jeg har aldri sett noen her i vårt område, men i Jungle Gardens lever de fritt. De er ringmerket, men er fri som fuglen.

Denne frua er nok utslitt, hun har gått rett ned i knestående. Vi fikk lov å komme helt innpå for å ta bilder, så de er nok veldig vant med mennesker.



Men - andre dyr vi ønsker å ikke ha er selvsagt Kåre Kakkis, som vi jo hadde som leieboer her i huset et par dager. Disse eklingene kalles også for Palmetto Bug, og er visstnok fra Afrika og kom hit med slavene. Nå heter den American cockroach - ekle er de!!!

Bildet til venstre ble tatt i dusjen og han er høyst levende!!!
Skjærefjøla han står på er pælma.




Hver dag kjører vi forbi minst en - gjerne flere påkjørte raccoons langs veien. De er veldig aktive om natten, og løper ofte over veien. Det sies at den eneste fienden den har er bilene. Dessverre er disse søte vaskebjørnene infisert med rabies, og er veldig agressive. Jeg har aldri sett en levende raccoon i dagslys, men ofte er de rundt her på kveldene og snuser etter mat (les søplekasser)

En annen tass jeg har sett noen ganger er beltedyret Amandus Armadillo. Jeg har bare sett ham en gang for noen år siden, men da var han veldig lenge framme.

Som den vågne leser skjønner, har Florida et utrolig rikt dyreliv, til tross for at mennesket prøver alt det kan for å gjøre dyrenes tumleplass mindre og mindre. Bare i vårt nabolag er det bygget 3-4 nye condo-assosiations - totalt flere hundre leiligheter. Og - det værste av alt med disse husene, de står tomme! Boligmarkedet har gått i dass her og - slik det gjør over alt ellers! Så da er nedslakting av skoger og andre grønne kratt og kjerr helt til ingen nytte!

6 dag i Paradis - feriemodus!

Første skikkelige feriemodusdag i dag - bare 3 maskiner med klær! Og det kunne jo ha vært en helt vanlig dag faktisk.....

Leroy var innom i dag, bygningssjefen for sameiet. Det er hans skyld at ting har ordnet seg såpass kjapt for oss, han har visst nærmest stått over håndverkerne med pisk for at leiligheten skulle bli beboelig. Vi bare håper ikke ting har gått for fort.

Mike, en venn av oss, er advokat, og kjenner litt til bransjen av forsikringsfolk. Han anbefalte oss en "public adjuster" - noe vi aldri har hørt om. Så torsdag skal vi til Port Charlotte og møte denne fyren, og høre med ham hva han kan gjøre for oss, som ikke en fra forsikringsselskapet kan gjøre. Vi føler nemlig at vi ikke har noen som jobber for oss, så da kan en slik "public adjuster" være en god ting. Det er ikke helt lett dette - og det sier de som bor her og kjenner systemet!

Ettermiddagen og kvelden gikk fort på Daniel's i kveld i godt selskap med Stan og Joanna. De har faktisk planer om å dra med Hurtigruta! Hadde skaffet seg brosjyrer og all ting. De er super-reisere, har snart vært over hele verden. Vi skal se på bilder fra Kinaturen deres den 22. desember, de var 4 uker der borte! Per er helt "grønn".

Ron, hovmesteren i restauranten er en fantastisk massør, så han går gjerne rundt i baren og gir jentene litt håndspåleggelse. Eller bare en klem. Eller noen hyggelige ord til trøst. Shirley, en av "the martini girls" var innom og viste fram sin nye jule-dekorasjon.. er det jul så er det jul!

Kveldens rødvinsinntak ble nok kanskje i meste laget, men hvem teller? Det er tross alt ferie, - og fordi jeg fortjener det!! Maten på Daniel's er alltid suveren, og vi bestemte oss for å innta middagen i baren der. Dette av en helt avgjørende grunn, Persen har nemlig prøvd seg med støvsugeren, og det gikk dårlig. Ryggen er nå ikke brukendes til annet enn å stå og ligge med.... Så da måtte vi spise i en restaurant hvor han kunne stå!!!

Sjekk denne, London Broil - jummi! (og selvsagt et yndefullt glass rv) Jummi! Per fikk en tunfisk-rett som også var helt nydelig, men den så ikke så god ut på bildet!

Tuesday, December 18, 2007

5 dag i Paradis - dagen da leieboerne flytta!

Etter middag:
Og for en middag!
Kvelden startet med et par øl på Daniel's, og så dro vi på Prime Time for å møte Dave og Sharon. Sharon fortalte om en stor familie med villsvin som hadde gått berserk utenfor kirken borti veien. Søren klype at jeg ikke var der! Det hadde vært arti å sett juleskinka rase rundt! Jaja - så gikk jeg glipp av det, og fikk en lekkersmekker filet mignon istedet - den kunne spises med skje, og jeg dyppet den forsiktig i kokkens hjemmelagete bernaise. Jummi! Rusty Bar Tender som alltid morsom og grinete, hans måte å takle kundene på - ingen får noe uten "please". Han bare tuller, men det er det ikke alle som vet!

Morgendagens sentrum blir vaskemaskinen igjen, og vi regner med at det blir siste runde med klær. Vi anser da denne etappen som tilbakelagt, og venter bare på Dan the Man og hans styrker som skal inn og legge tepper og sette inn et par nye dører. Et par nye fliser i kjøkkengulvet skal og inn (tenk at vi har 3 gamle fliser fra 1988 liggende i boden i gangen - akkurat så mye trenger vi for å bytte de som er ødelagt etter vår egen lille private tsunami! Og dersom gradestokken viser mer enn 20 grader skal jeg ut og nyyte soool!

Det virker som kakkismannens besøk har vært vellykket, vi har ikke sett hverken levende eller dødt etterpå. Men - vi må nok vente et par dager for å være sikker. Vi får vel sende dem et julekort... med takk for besøket! Takk men nei takk!


Lunsjtider:

Dagen værmelding - blå himmel og sol sol sol - litt kjølig på morgenen, men nå har gradene krabbet litt opp på stokken, og stoppet på rundt 22 grader - deilig og varmt når jeg hører på DISchat hvor kjølig det er hjemme i steinrøysa! Sender noen varme juletanker hjem til dere alle!!

Gårsdagens deilige biff var så stor at jeg tok med halve hjem i "doggie-box". Gubben sitter og koser seg med den nå til lunsj faktisk, mens jeg er litt mer trendy og putter sushi i fjeset. Deilig!

Vi har tenkt å gå ut til utendørs-svømmebassenget en tur, lufte baderingen litt. Blir vel ikke noen bading, det er litt kjølig for det - men litt sol på en blek norsk hud er nok ikke å forakte!

Dagen har vært litt mer avslappet enn de foregående, kakkis-mannen har vært her og sprayet litt myrderiske dråper i skap og sprekker. Så får vi håpe at Palmetto-buggen stikker av. Liker ikke sånne kryp, særlig når de er 2-3 cm lange!!! jæææk. Jeg har også vasket alle klærne til Morten som lå i den vannskadde kommoden, håper alt tålte trommel....

Men nå! Ut i sola!

Monday, December 17, 2007

4 dag i Paradis - oppdatering og litt fryd og glede

Jaja - ser ut til at denne bloggen blir en rapport om vannstand, flo og fjære, men det kan jo hende det blir litt annet etter hvert!

Vi har i hvertfall fått beskjed om at Morten får ny kommode til sine golf-klær, og det vil bli lagt nytt teppe på rommet hans. Vi har også fått beskjed om at skapdørene til både matskapet og også lintøyskapet vil bli byttet. (Fryd og glede - de var stygge fra før!!!) Det er ganske utrolig hvor mye fuktighet som trekker inn i plater laget av spon og annet kunstig laget materiale! Så - selvom det altså vil fortsette å være litt byggeplass, så blir det sikkert fint etter hvert!

Vi ble også beroliget når det gjelder forsikringssak, at dette var en rimelig standard affære, siden vi har en god hjemforsikring. Så gjenstår det å se hva som vil skje. Jeg fikk beskjed om at min gamle Toshiba faktisk var oversvømmet, og printeren virkelig veide 3 liter! Jeg gråt når jeg så bildet her, hvor det ser ut som det regner på pcn og printeren min....


Dan the Man har vært her i dag i flere timer og installert oppvaskmaskin, nytt tak på kjøkkenet, og han har og tatt mål til nye tepper som var "uteglemt", og blitt enig om at vi må fuge fliser osv på kjøkkenet. Han var knallflink, hyggelig og han snakket mest med seg selv, herlig med slike håndverkere!! Da trengte ikke vi å underholde ham! Kjøkkenet er nå mye finere enn det var når det var helt nytt, så vi klager ikke sånn sett!!

Nå venter vi bare på Truly Nolen, så vi blir kvitt de nye leieboere som ikke vil flytte ut. Jeg har prøvd med både skikkelig partydrikke, og mer billig variant, men de vil ikke stikke - så jeg måtte kalle inn leiesoldater. Det kan ødelegge en nattesøvn når det er party i nabosoverommet. Vi lover å ikke ta med noen hjem.. - La Cocaracha La cocaracha... tamtaraammmm

Endelig fikk jeg min Prime Time Margarita!!

- etter all jobbing dro vi på vårt yndlings-spise-biff sted i byen, Prime Time Steak and Spirit. Margarita og Texax Sirloin! Jummi!!! Og det kule var at dama som serverte oss, Nicole , hørte vi snakka rart! Hun spurte "How did you know"!???? og vi sa... "What"... og hun sa "about my norwegian Grandmother!!! så ba hun "grace" (bordbønn - " I Jesu navn går vi til bords - og spise drikke på ditt ord...." ) på norsk, samt "jaiiii elschkar dag". Vi ble dypt rørt, og vi kommer til å gi henne en kalender fra Vålerenga Historielag som hun kan ta med til sin norsktalende bestemor!!!!

Senere dro vi over til et veldig spesielt sted som jeg skal fortelle om en senere gang. Her vet vi at vi alltid vil treffe gode gamle Myrt på 80, som vi har kjent og vært kjempeglad i siden vi traff henne i 1997. Hun har 3 barn, 10 barnebarn og foreløpig 9 oldebarn! Hun er et fantastisk menneske, ca 160 cm på strømpen og veier vel kanskje maks 45 kilo!

Ved siden av henne satt Greg.. oppvokst i Minnesota med mormor fra Oslo!!! Dette skal vi finne ut mer om senere, og det vil selvsagt bli skrevet om i min "seriøse" blogg!! Så på en dag - i løpet av 4 timer møtte vi faktisk 2 amerikanske amerikanere fra amerika som visste hva både Lutefisk og Akevitt er!!!

4 dag i Paradis - ble ikke helt som planlagt...

det er tidlig på dagen her i Englewood - dagen har vært travel. Telefoner i hytt og pine, og endelig kom elektrikeren. Strømmen til vaskemaskinen fant han først ikke , den var nemlig vekk. Så ham måtte lage ny. Nå jobber han med å sette inn nytt tak på kjøkkenet, noe som ser ut til å ta litt tid også.




Det største tilbakeslaget i dag var at vi fant mer vannskader, som Kathleen fra ServPro hadde oversett, så nå er det på han igjen. Teppet i det lille soverommet må også byttes ut. Og kommoden er helt ødelagt. Det er egentlig helt utrolig at de ikke har greid å måle fuktigheten der, da hele understellet på kommoden faktisk er klissvått. Jaja. Da blir det mere nytt teppe... men vi følte vel at det var nok nå.


Kathleen kommer innom i ettermiddag for å se på teppet vi oppdaget, og hun har med en cd med bilder av hvordan det så ut her, det blir spennende å se. Det var visst regnvær på kjøkkenet når de åpnet døren...

En vakker dag er vi vel ferdige....

Sunday, December 16, 2007

3 dag i Paradis - vi ser lyset i tunellen... også for venner som har vært syke!

og skapene har aldri vært ryddigere!

Den som tjente mest på meg i dag var familien Walton (WalMart-familien) Fikk svidd av 300 dollar der i løpet av et par-tre timer! Fikk mye for pengene da.. nesten en meter kvittering! Og det bare på nødvendige ting. Nesten bare nødvendig i hvertfall. Men jeg fant ikke Rudolf-Horn!!!

Det er rart å kjøre her i USA - vi har lov til å kjøre til høyre på rødt lys! Må selvsagt se meg godt for da.. men det er allikevel uvant. Det tar også noen minutter å venne seg til automatgir og miles-meter... nytter ikke å kjøre i 80 liksom! Leiebilen er en smekker liten sak, en Honda Civic 2007 modell Fungerer utmerket, kjempegod å kjøre, og er kjapp som en liten rakett! Bildet viser vårt eksemplar av arten Hondatta Civicana, samt hytta - første etg. er vår.


Ingen utsvevende livsførsel eller utagerende festing i dag - da Per - min andre halvdel (vi krangler litt om hvem som er den andres bedre...) har blitt dønn forkjøla. Jeg tror vel det er alt gipsstøvet som fremdeles svever rundt oss, og som vi sikkert ikke blir kvitt på en stund. Men han mener selvsagt det bare er en vanlig forkjølelse. Han er nå på Kleenex boks nr. 2 i hvertfall. Vi håper på bedre tider i morgen.

Ollie Gator var ikke å se i dag, var nok for windy for ham. Det har blåst noe veldig, ikke vært utevær i det hele tatt. Palmen utenfor kjøkkenvinduet har stått liksom i en bue! Det er meldt kjølig i morra, rundt 15-16 grader. Floridianerne tar på seg pelsen og går i hi. De fryser spent i hjel når gradestokken viser nær 68 grader Fahrenheit. Lurer du på hvor mye det er? Trekk fra 32, del på 9, og gang med 5. Kjempelett. Eller kjøp en gradestokk med både Celsius og Fahrenheit. (svar: 68 F er 20 C. (32 F er 0 C)

Det blir en travel desember framover, invitasjoner til "open house" juleparties, middager med venner ute, venner som kommer fra Nashville (fikk mail fra min gode venn Pam som flyttet til Nashville for 5-6 år siden, hun kommer hjem rett over nyttår!!! Fryd og glede. Hun er en av mange av våre venner som har hatt kreft de siste årene. Heldigvis har også hun greid seg bra, og begynner nå å bli skikkelig langhåret igjen!

Det er et tankekors dette, alle vi kjenner som de siste årene har blitt så alvorlig syke. Det har vel også med at vi begynner å bli litt eldre, og kjenner selvsagt da mennesker som blir eldre. Og enda en ting - vi blir kjent med flere og flere mennesker. Heldigvis greier de aller aller fleste seg godt, og takk og lov for det!

Tenker masse på Anne-Lise, som nå er oppe og løper gang-langs på sykehuset! Jeg fikk tekstmelding fra henne i dag - og det var en fantastisk følelse av glede som gikk gjennom hodet mitt når jeg leste den. Fikk faktisk en liten skjelving i magen og tåre i øyet! Det er nok ikke lenge før Anne-Lise igjen er på se på chat. Utrolig er det - alltid har hun vært blid og hjelpsom til tross for hard sykdom - kanskje man blir sånn, setter mer pris på liv og omgivelser når det røyner på? Hun imponerer meg stort!! God bedring Anne-Lise! Sender en virtuell blomsterhilsen herfra - med en nysgjerrig.. hmm nei ikke katt - men Gunnar Sjiraffesen i bakgrunn! (tanken er bedre enn bildekvaliteten ser jeg :-)


Jaja - det var dag 3 i Paradis - og feriemodus kommer vel snart nå - men mye telefonering og møtevirksomhet utover uka med diverse. Og - Per-O-Matic gleder seg over at det kommer en og monterer DishWasher i morra!!!

Saturday, December 15, 2007

2 dag i Paradis - det nærmer seg i hvertfall!

Nå var det liksom vannet som skulle vekk - men vi har nok brukt mer vann enn et gjennomsnittlig norsk vannkraftverk. Vi har vasket til den store gullmedalje. Siden oppvaskmaskininstallasjonsmannen kommer først mandag morgen, så ble det Per-O-maticen som måtte til - hmm eh - Pers. Og vaskemaskinen har blitt kjørt 11 ganger i dag. Alt av sengetøy, håndklær og annet har blitt skylt opp og tørket, nå er det fritt for overvann og støv. Så det begynner å hjelpe!!!! Jessss (og tenk så mye gamle greier vi har fått kasta jippi x2)

Kvelden har vært veldig hyggelig - som vanlig på Daniel's. Veldig hyggelig å se Debbie og hennes kjære politimann Tom (pensjonert fra Detroit - i en heftig alder av 54). Dagens deilige retter inkluderte Daniel's spesial-escargot, så en utrolig deilig japanskinspirert kylling på meg, pompano på sjefen (han stønna, så den var sikkert god) - opptil flere lekre glass rv... hvem kan ha det bedre?
Joannie fikk en liten husker-på-deg-gave fra LivO i dag - et kult glass
med norske gode seigmenner i. Lattern klinga godt når jeg fortalte om seigwomen med boobs og seige crybabies ...hihi. (Crybabies i godteribransjen i USA er vel egentlig tyggis, men hvem sjekker, og hvordan forklarer du sure skrikerunger til en amerikaner med begrenset norsk glosekunnskap? Vel for en god slektsforsker er Familien Seig en like viktig familie som alle andre familier - vi trenger bare å få tak i kirkebokinnføringene for å kunne bekrefte familieforholdene. Kanskje vi etter hvert finner noen norske Ole S(eigman) Olsen i historier fra Lake Wobegon?


På vei hjem ikveld var vi innom byens beste "liquor-store" (i USA får du vin på butikken, men sterkere saker (og bedre viner) må man i en spesialbutikk for å få tak i). Og - tenk for en greie!

Altså. Klokka 20 en lørdag kveld.. faktisk min første tur innom akkurat denne "liquor-storen" - og den var direkte lekker!! Dyp brune hyller og en dame som faktisk viste seg å kunne masse om viner og cognac! Jeg ba henne om en drikkevin som ikke var hverken sur, kjedelig, etsende eller hadde andre dårlige egenskaper. Hun kom opp med et utrolig flott eksemplar av arten Chardonnay, og jeg sitter her nå og smiler!

Ute snur været litt nå - det er meldt vær som gjør at vi synes det er greit å bli inne og gjøre ferdig vasking og rydding - så vi kan ta skikkelig ferie fra midten av neste uke!

Det vil si - gubben skal vaske og rydde noe veldig - og gjøre badet skikkelig rent og lekkert. Vi skal også gå rundt og ta flere bilder av ting og skader vi finner etter hvert, det dukker stadig opp noe!

Men i morra... da skal vi ut og sjoppe diverse ting vi virkelig trenger. Som for eksempel Rudolf-horn til å ha på bilen... det er noe jeg alltid har ønsket meg - og nå vet jeg at de vil kle bilen min, siden jeg alt har sett dem på en rød bil.. det kan være at jeg finner et par andre viktige jule-ting og, så en utrolig lekker snømann i dag - som synger om varme steder....

Kanskje jeg finner noen andre julejuleting og? Det finnes ikke maken - og takk for det kanskje - til amerikanernes julepynt og feiring. Men - etter hvert som jeg begynner å bli vant med tingenes tilstand etter snart 15 år, så synes jeg faktisk det er sjarmerende, og brannfarlig!

See Yaa!

Friday, December 14, 2007

1 dag i Paradis - alt ordner seg.. sikkert!

Denne dagen startet allerede klokka halv fem på morgenen. Det kan være en tøff begynnelse på en ferie. Særlig når den i utgangspunktet var noe anstrengt når det kommer til feriefaktor, jeg har overlevd første dag i Paradis som ikke ble helt paradisaktig allikevel. Men - den endte i hvertfall hyggelig!

Klokka halv fem i morres var jeg ute av senga, åpnet en nytraktet .. hmm Pepsi Max (Gro-drykka), og satte meg ved pc'n. Uten vann, og med kaffetrakter med blå tape "claim item" - så var kaffe type lekker og nytraktet en utopi. Men - Pepsi Max var i hvertfall bedre enn intet!

Rundt 0615 rusla jeg bort til felleskåken (bildet på toppen ved siden av jolla) og tok meg en dusj. Bedre fasiliteter der enn i heimen akkurat der og da - og dessuten var det rent. Vi har foreløpig bare sett 3-4 kakerlakker og en haug andre ekle kryp, som har kommet inn i kåken vår mens den har vært våt!! Handleliste: Krypmyrd

Runt 0700 kom naboen ut av sitt våte hi, og inviterte på ordentlig kaffe og cinnamon toast. Jummi. Fryd og glede, himmerik nærmest. Gubben sov til godt over åtte, og godt var det - han var kjempesliten, og trengte hvile - vi visste det ville bli en utrolig slitsom dag.

Den største gleden før 0900 var at en flott rørlegger ringte på - han ville fikse så vi kunne dusje!! Han sørga for at vi fikk vann, noe mer kan vi ikke forlange av en rørlegger... tror jeg... (gubben fikk dusja - ca klokka 1500). Men - det å barbere seg med høvel og en halvliter vann gikk flott og helt uten ulykke!

Utpå dagen tok vi hver vår kjøretur - jeg dro på butikken for å bunkre godsaker og viktigheter (glede: deilige viner ved siden av biff og fisk) masse digg som kan nytes i helgen. Gubben overtok luksus-dyret - firhjulingen Hondatta Civicana og raste på WalMart, kjøpte viktige ting som ny telefon og ny kaffetrakter! her er det ansvarsfordeling!

Flere timer senere, mange telefoner, møter med forretningsfører, sakfører, forsikringsagent, forsikringsselskap, agentforsikringsfører, forsøkfareragentsikrer, sikresakforsikringsfører... så kunne vi endelig gå ut med venner og spise, drikke og kose oss!!

Det er jo det vi har gleda oss til!! Først møte Sharon, Marilyn, Dutch, Dave og Leah i baren på Johnny Leverock's - (if it is fresher than Leverock's, it's still swimming) - og så over til Daniel's for å møte gode gamle verdens beste bartender Joannie, våre reisefrik-vennerStan og Joanne som akkurat har vært i Kina! Trist var det å høre at vår gode venn fra Minnesota - Tim "Olsen" ligger meget syk på Intensive Care Unit i Sarasota, og at Gene har flytta tilbake til Arizona.... Liv - mulig vi må finne på noe annet med julegaven???

Første dag i paradis har vært slitsom, men - høydaren var alt etter fem - det var bare så kos å møte en del av gjengen igjen!! I morra håper jeg at fuktfaktoren har lagt seg, og at jeg kan komme inn i skikkelig feriemodus mellom vaskeslagene!!!

blubb blubb fra kjøkkenbassengkanten!

Stor glede forresten! - jeg så en good-size alligator ved pool-ponden i dag - vi får se i morra om han er der!! Bilder kommer om den ikke spiser.. meg....

Gunnar - en skikkelig vann-giraff!

et
Gunnar Sjiraffesen, en ekte sjiraffhelt!

Klokken er nå 0500, og jeg har åpnet døren ut til skogen slik at Gunnar skal få høre litt koselyder av jungel. Sirissene holder et svare leven, frosker kvekker, og det er et og annet alligatorbrøl der ute. Gunnar ser på meg med takknemlighet. Han har vært stuet vekk i et par uker, uten å kunne se grønt! Det bebreidende blikket blir mer takknemlig.

Ellers ser det ut til at han har overlevd strabasene i huset, om enn med noe såre hover. Eller heter det hover? Klover? Kanskje de som har vært innom har snakket litt med ham? Men - han er like hel! Fryd og glede!

Sjiraff-kalosjer står nå på handlelisten!

Oppdatering lørdag:
Gunnar har fått nytt hjørne, lenger unna vannet. Han skal også få badering. Han har bare ikke bestemt seg for fargen enda!










Oppdatering søndag:
Gunnar har da fått badering - i kledelig gult. Han ville helst hatt kamuflasjemønstret, men den var uforholdsmessig dyr...

Thursday, December 13, 2007

Endelig på plass...

i en byggeplass med stort potensial! Heldigvis kan vi sove her, og kjøleskapet hadde vi forlatt som vi ønsker å finne det - fullt med iskaldt vann og annet unevnelig men nødvendig. Vann er nemlig den store bøygen akkurat nå... det finnes ikke. Vannet er stengt av til i morra, da kommer "plumbern" og fikser. Røropplegget i kjøkkenbenken må på plass, og oppvaskmaskinen som faktisk står på badet.... men problemet er jo forsåvidt at det ikke er noe vann til do.

Naboen i 2. etg. har enda større skader enn våre, og får ikke flyttet tilbake før i midten av januar. De leier leiligheten ved siden av vår, som står ledig akkurat nå. De har jobbet som helter med å få leiligheten vår noenlunde til vi kom. Og som de har jobbet! De tilbød oss å låne sitt ekstra soverom, siden vi ikke har noe vann, men vi har lyst til å ligge i egen ferieseng. De lar døren stå ulåst så vi kan gå på do! Dusje gjør vi ved poolen i morra! Dette ordner seg... bare rørleggern kommer!

PC-bordet er borte (og jeg som jobba sånn med monteringen), og både pc, printer, tastatur og annet datautstyr ligger i badekaret. Opp-ned. Det klukker fremdeles når jeg rugger på printern... Alt har store blå tape-lapper som det står "claim" på. Hele dusjen er også full av ting som sto på kjøkkenbenken, kaffetrakter, brødrister og andre viktige morgen-ting. Døren merket "Claim Items"..... jaja -får telle opp kulepenner og skriveblokker, diverse og slik... kjære tante Insurance skal få betale.

Reisen ned hit er en annen historie - den får vi ta senere!

See yaa!

New York New York...

Samme morgen kl 0630
En liten oppdatering etter frokost, vårt fly kl 0810 er canselled, og vi er booket på neste flight hos JetBlue kl 1300. De tåler ikke slike mengder med vær (som vi tar for gitt en vinter dag) her i New York.... i dag kan man lese om denne:

Storm Watch
A winter storm impacts the Northeast today :06 a.m. ET 12/13/07
A quick-hitting winter storm with rain, sleet and snow is on tap for the Northeast.


Liten snutt ut av vinduet vårt...ikke noe snø i sikte, men mye blås


Jaja / vi får finne oss en WalMart...... litt sjopping kan roe ned de heftigste vinterstormer...

Morgen kl 0500
Dahar vi sovet får første natt i Ny Yokke Ny Yokke, liten glamourstemning rundt hotellet her gitt...men hotellet i seg selv er glitrende, med gratis trådløs og hyggelig bar (til gårsdagens første tynne øl)...

Denne lille morgenstrofen er bare for å fortelle familien at vi er vel fremme på Amerikansk landejord, og at vi reiser videre med JetBlue kl 0810 fra JFK til Tampa. Så nå er det snart slutt på minusgradene, for her er det brrrrrr!!!

See yaaa!

Wednesday, December 12, 2007

Da er vi på tur!


Første etappe er nå overlevd, med ut av senga-ringelyder klokka 0400 (som var akkurat da jeg hadde tenkt å sovne følte jeg).

Flyet fra Oslo var sjarmerende 5 minutter for tidlig i London, det er ikke galt!

Nå sitter vi i MaxJet sin lounge, med gratis trådløst nett. Det er supert, siden vi må være her noen timer. Flyet er utsatt med 3 timer. Masse digg i buffeten, og til og med fri bar! Her kan vi bli en stund uten problemer! Håper bare strømmen holder, overgangen jeg har med passer ikke (hulk)

Ellers var det litt ekkelt å komme til check-in her, da sikkerhets-mannen snakket utrolig dårlig engelsk, og så på oss som potensielle fy-personer tror jeg. Men - når vi endelig kom forbi ham, var alt bare fryd og gammen!!

Sola skinner utenfor her, og det er veldig stille. Nå skal jeg kalle opp mamma på MSN og se om hun har tid til noen minutter knotteskravl.

Prekæs!

Sunday, December 9, 2007

Får-be-redelser

Dette er kun for at de som leser skal være forberedt på hva de kan vente i denne bloggen utover uker og måneder. Dvs - vi vil komme med opptil flere spørsmål enn svar på flere av utsagn og matretter, drikkevarer og naturfenomener nedenfor:

  • det kuleste stedet i verden du får en Margarita og kanskje ser cowboyhelten Jimmy Buffett
  • og... småpikenes drøm - strawberry daiqueri.. jummi!
  • golfball-design (dette lærer du etterhvert)
  • solfaktor og hvordan overleve klisset (og - hvordan overleve uten kliss)
  • hvor blodig vil vi ha steaken?
  • finnes det noe værre enn en stormfull fyr som het Ivan?
  • hvor mange ben er det i en skikkelig baby-back-rib
  • og sist men ikke minst, hva er en mahi-mahi

Ferieblogg

Denne bloggen vil være litt dagbok fra juleferien, kanskje neste ferie og neste ferie og? Tiden vil vise.
Mulig jeg oversetter til engelsk, da mange av våre venner jo er engelsktalende. Jeg får se om jeg får ånden over meg.

Vi reiser onsdag morgen med Norwegian til Stansted, der vil vi så virre rundt noen timer før vi går ombord i et fly som blir veldig spennende, nemlig et fly med kun business-class - MaxJet.
Etter ankomst i New York, er det bare å ile til Immigrasjonen, for så å finne vårt JetBlue fly til Tampa. Mulig at vi overnatter i New York, evt i Tampa på grunn av vannlekkasjen hos naboen.
Vi har ikke noe lyst til å komme sent inn, og så snuble i verktøy, ekle lukter og annet ufyselig.

Paradize - here we come!









Solnedgang over golfbanen.