Saturday, January 12, 2008

Hjemtur, jet-lag...

så var ferien over for denne gang....

Kjøreturen fra Engleskogen til Tampa gikk uten noen som helst dikkedarer, vi kjørte blant annet over denne utrolige broen, Sunshine Skyway Bridge. For et år siden seilte vi cruiseskip under denne broen!

På flyplassen fikk vi puttet i oss en helt nødvendig siste saftige "TGIF"-burger, og et par glass. Dette er en tradisjon som er helt ufravikelig, Den siste Burger. Med "the works". Ikke noe vits i å slå av på kravene den siste timen vi er i US of A.

I Tampa var skyfri, men det var noen heftige tåke-skyer vi kjørte gjennom enkelte steder.

Dette bildet tok jeg ut av flyet, ikke så bra kvalitet, men moro å se allikevel. Hadebra, Florida, vi må hjem og betale kreditkort-regningen!

Hjemturen gikk knallfint den. Slitsomt å sitte 8 timer på fly i litt trange omgivelser, men faktisk har Lufthansas nye fly ganske bra seter for økonomiklassen, og servicen er helt upåklagelig! Middagen var absolutt spiselig (kylling av en eller annen variant) og de hadde faktisk utrolig god rødvin, som ble servert både ofte og rikelig, til og med temperert! Fryd og glede!

Så da vi landet på Gardermoen, og solen skinte, baggasjen kom i løpet av 3 minutter, flybussen kjørte rett etter at vi hadde satt oss inn.... ja da var det bare deilig å spasere den lille kilometeren hjem fra Helsfyr!!

Spooky var det at kapteinen måtte avbryte landingen når vi var nesten på bakken, fordi forrige fly ikke hadde fått fjernet seg fra stripa, det gikk et sukk gjennom flyet da vi plutselig (men heldigvis ikke ubehagelig brått) gikk opp igjen. Informasjon kom i løpet av 2 minutter, så alt var bare greit.

Nå er det jet-laggen som må overståes, det er faktisk mitt største problem når vi kommer hjem. Fordi jeg sover i rykk og napp, kommer jeg ikke inn i riktig døgnrytme før det har gått flere uker. Men - jeg overlever vel...

Da settes denne bloggen i hvilemodus til rundt 13 mars. Kanskje det blir noen ferieplanleggingstanker her innimellom? Jaja - takk til alle som har fulgt med - kommentarer både her og på mail.

see ya!

Thursday, January 10, 2008

Da drar vi om et par timer....

Da er vi inne i siste modus vaskis, sengetøyet er i maskinen og siste dans med Harry Hoover skal nå gjennomføres. Dette er vel omtrent det værste jeg vet, værre enn å gå til tannlegen!Ferien har vært fantastisk som vanlig, men den har, som den vågne leser har fått med seg, også bydd på spennende og uønskede opplevelser. Vi har nemlig fått oppleve noe jeg ikke unner tannlegen min en gang, nemlig å få ha med forsikringsselskaper å gjøre.

Heldigvis har vi også fått oppleve å være sammen med våre gode venner her nede - sist i går kveld på Daniel's. Det er alltid veldig trist å reise fra dem, men denne gangen er det bare 2 måneder til vi ser dem igjen! Vi gleder oss allerede!

Nå titter sola inn her... og dette reiser vi fra!

Jaja.

Turen vår hjem er delt opp i flere etapper, først Engleskogen - Tampa, drøyt 2 timers kjøretur i Hondaen som har oppført seg utmerket. Derfra går første flytur til Charlotte, South Carolina, hvor vi blir stuet ombord i et fly fra dønn solide Lufthansa, som tar oss til Europa og Munchen. På kjære Gardermoen lander vi i morgen ca 11.30 om alt går som det skal. Og det gjør det nok.

Kanskje jeg finner en trådløs hotspot på flyplassene? De har blitt gratis og mange!!

Hade Engleskogen, Gunnar, Sola ... ååå sola!!!

Tuesday, January 8, 2008

Paradisisk pakkemodus, powertanning og vaskedepresjoner..... og chat med brodern på Fillipinene!

Dagens gjøremål.
Dagen har gått med til å bli solbrent. Til å dra på et par butikker og kjøpe noen sisteliten gaver med hjem, og til å få i oss noen kalorier mer enn det vi faktisk trenger... igjen!

Gulf View Grill - Stedet man ser på solnedgang over strand mens man spiser - byr på byens eneste escargot with a view. Gosj! Laksen jeg spiste hadde også fått omtanke, blitt marinert lett i en lekker hvitløk/key lime- marinade.. jummi... og de smasha potatosene hadde et anstrøk av hvitløk.... jaja - vi dufter vel bedre når vi kommer hjem...

Dagens andre hyggelige var at....

Broder Terje
kom hpå MSN i dag fra Java Hotel i Laoag på Filippinene. Han har det fabelaktig med konemor Lani og søte håpefulle tenåringer! Vi har jo vært i byen og området, følt vennligheten og vært sammen med Lani Svigerinnes familie, noe som bare ga mer mer mer smak!! Jeg håper inderlig at vi får mulighet til å dra dit igjen! Når vi var der, bodde vi i 10-12 dager på Fort Ilocandia et hotell vi aldri vil glemme. Det å reise til et så fjernt land, med 5 barn og tenåringer i alderen 8 til 16 år, og 11 "voksne" fra 30 til 70 - det var en opplevelse! En slik familietur er noe man opplever kun "once in a lifetime" - og hele bakgrunnen til turen var Terje og Lanis bryllup.

Minner strømmer på når jeg tenker på Lanis familie og Filippinene - Laoag og Baccara - Five Sisters, Fortet.... jeg tror jeg må skrive ned og lage en bildekavalkade fra turen!

Terje og Lani og de yndefulle arvinger kommer hjem lørdag, vi kommer hjem fredag. Jeg gleder meg til å se dem igjen, og jeg gleder meg til å se de andre hjemme selvsagt! Mamman og pappan - alle nevøer og nieser, Benjamin, Emma og Dennis.... for en flott bøling!

Vi er utrolig heldige alle sammen som tilhører en flott og sammensveisa familie, om enn trabel i forskjellige byer og verdensdeler!! Skjer det noe er vi klistra sammen med superlim!

Morgendagens Vaskedepresjoner
kommer alltid dagen før vi skal reise hjem. Jeg går kun rundt og stønner og bærer meg, klager og syter, tårer litt, kjefter og smeller. Heldigvis vet Per hva som rir meg - nemlig vaskeogpakke-deppings. Jeg hater det. Det å komme hjem er forsåvidt greit, men det å reise herfra! Dønn pyton!

Vaskedepresjonen vil bli den verste, med storvask og småvask, klesvask, få alt på plass, sengetøyvask, vaske kjøleskap og bad... jeg har blitt enige om at Morten skal få lov til å vaske vinduer når han kommer (heldiggrisen, de ser ikke ut!!! - knegg knegg).

Kvelden går med til hade-party med Dave og Sharon, Jim og Ron, Kim og Dan, Stan og Joann, ... og en haug med flere.. kommer til å bli trist! Men vi vet jo at...

Back in a flash! (62 dager for å være ekkel og nøye)

How are You?
I am good, how are you?
I am ok!
Thats good!





Sunday, January 6, 2008

Et lite paradis i Paradis...

Sarasota Jungle Gardens
I går var vi i Jungle Gardens. Dette er en zoologisk hage, men den er litt spesiell.

Jeg liker vel ikke egentlig å se dyr i bur, og de har noen av dem her også. Dyrene har det fint og rent, og de stresser ikke rundt i burene sine, så jeg regner med at de har det ok. De som jobber i hagene er utrolig hyggelige, og de steller veldig fint med dyrene.

Grunnen til at vi drar hit gang etter gang, er Mirror- og Crystal Lake. Dette er to vakre dammer midt i anlegget, hvor det kryr av flygende skapninger. Forskjellige ender, svarte svaner, flamingoer, pelikaner... et yrende fugleliv er det her. De fleste av fuglene er ville, og flyr dit de vil. Særlig fasinerende er selvsagt flamingoene.



Det var mange flere flamingoer nå enn sist vi var der, og de var mer aktive. Valset rundt oss, ville ha mat og oppmerksomhet. En prøvde å bite meg i nakken, en annen tok en jafs av gubben!
Pelikanene bedrev sin stup-bombing, og flamingoene laget et svare leven! De er utrolig høylydte. Det virket som det var om å gjøre å ha hodet høyest....

Thursday, January 3, 2008

Valg i Paradis - lenge leve det norske kongehuset!

Her er det nå forberedelser til første runde i presidentvalg-sirkuset. Alle tv-stasjoner, inkludert Barne-tv, Disney-channel, Fox-news, History-Channel, Animal-Planet (ape-avdelingen), og nå ser jeg og at NRK jobber seg inn i manesjen.

Og dette vanviddet av et sirkus, som koster milliarder av kroner før Hr/Fru Presidenten i det hele tatt har fått tildelt tittelen... dette er det ønsker om å ha i Norge! jaja- lykke til! La Harald den Beste og fru Sonja få ha sitt slott, sin Kongsgård, sine kjoler og sin familie, den koster oss minimalt i forhold til hva det ville ha gjort å ha Prrrrressedent! Vikke ha det! Dessuten er det mye mye mye fredeligere! Og - ok - kronprinsessen gjorde noen krumspring som var omtrent som de jeg gjorde når jeg var på hennes alder... men har hun gjort opp for det? Jepp! Jeg synes de jobber bra, og representerer vårs vikingene veldig bra, og jeg er stolt når jeg får høre det når vi er ute og reiser!!

Jaja - jeg har sittet i baren på Daniel's i dag, og hørt på en del forskjellige politiske diskusjoner, og det er utrolig liten stemning for det som serveres av kandidater og sirkus. Vi i Norge tror at den vanlige mann i gata synes alt dette er sånn de vil ha det, men det er ikke svart/hvitt dette heller.

Jeg tar selvsagt ikke stilling til dette, jeg er gjest! Men - det er moro å høre de engasjerte røster, som de fleste fordømmer det de har, men også sliter med å velge av de valgene de har fått presentert!! Valgsystemet i USA er faktisk mye mer komplisert enn det vi har hjemme i gode gamle steinrøysa, og de valgene vi gjør er dessverre ikke så viktige for verdensfreden som den de gjør her borte!!

Heldigvis kan det se ut som alle her nå vil ha gutta og jentene sine hjem fra ustabile og kranglete utenriks-stasjoner, så får vi se hva som skjer framover!

Vi er som sagt bare gjester her i vår lille paradisiske del av USA, så vi forteller ikke hva de må gjøre, men dersom de spør, forteller vi et par sannhetens ord om hva omverdenen føler. Og - den gjevne amerikaner er flau og lei seg, men de kan ikke gjøre noe så lenge de har valgt det de trodde på den gangen de valgte.

Jaja - i et land med 300 millioner mennesker, hvor nesten bare halvparten av den stemmeberettigede befolkningen stiller ved vasen, kan demokratiet i verdens største demokrati lett gå i i vasken! Eller ... opp i sigar-røyk

- Fra Englewood for Meg - Meg.

Wednesday, January 2, 2008

18 dag i Paradis - mer forsikring og styr! $$$$$$$

Styr styr styr
Jaja - så har vi brukt minst halve ferien på å stime med forsikringsselskap som engasjerer ubrukelige mennesker. Det som så ut til å være en helt standard affære, har nå blitt et pes av en annen verden pga en kar som ikke er brukelig til en gang å åpne en skannet bildefil på sin egen pc! Det viser seg også at han aldri har satt sine ben i leiligheten, noe han har sagt han har gjort... så.. dette blir nesten som Carl Hiaasens forsikringsmann i Stormy Weather. For den som ikke har lest boken: Les den!

Alt skal liksom være i orden, og så kommer mannen med enda mer styr, etter at vi har snakket med ham og mast nesten hver arbeidsdag i 3 uker. Nå begynner problemet å bli av økonomisk art, at vi kan være nødt til å legge ut en hel masse peng. Regningen foreløpig bare på reparasjonene er på 16-17000 USD, men så kommer opprensking og rengjøring i tillegg, og den regningen er også på 5-7000 USD. Så da begynner det å spøke for lommeboken!!

Litt trivvelig og
Det nye året startet forøvrig veldig hyggelig hos Sharon og Dave i gårkveld, med sønnen Jeff og hans kone og 4 nydelige småjenter fra California på besøk. Alltid like hyggelig å være sammen med Sharon og Dave, vi skal møte dem igjen på fredag også. Da blir i tillegg norsk-amerikanske Sarah og hennes mann med, og et par til fra Minnesota - som også snakker Minnesotisk!! Moro å høre, for de har litt norsk "aksent" når de snakker.

Oppdrag fullført
Ellers har jeg i dag sendt av gårde mitt første betalte slektsoppdrag, så får vi se om jeg ikke får en liten sjekk i posten etter hvert! Spennende! De har og lovet meg flere oppdrag, da de stadig får forespørsler fra folk som leter etter slekt i Norge. Stilig!

I kveld...
Skal jeg slappe av og kose meg på Daniel's hos Joannie med en Strawberry Daiqueri tenker jeg... noe jeg vet Liv kanskje og har lyst på? Vel - det er egentlig en drink for varme dager, og da er det ikke helt passe i dag.. vi fryser, det er langbukse og tjukk genser-vær!! Skal bli frost i natt!!! Jaja - det er ikke ofte det er kalderer her i Paradis enn på Enga...

Brrrrrrrrrrrrrrrrr