Monday, November 30, 2009

En utrolig vakker dag - søndag 29. november 2009

I går var vi på en av våre favorittsteder her nede, nemlig Fishery restaruant. Vi spiste ikke da, men tok litt drikke i baren hos Debbie, en god venn av oss. Det viktige med Fishery er faktisk at den fremdeles er der, den er "family run", den er i et gammelt (til Florida å være - eldgammelt) hus, og ligger ved vannet. Problemet her i Florida (og sikkert andre steder i USA) er at det her er lov å sperre for andre til å gå på stranda dersom man eier den. Allemannsretten gjelder altså ikke. Så det blir mer og mer "private beaches" her. Trist trist trist!

Fishery ligger ikke ved beachen da, men den har vann-linje, og en brygge hvor båt-gjester kan legge til, og vi landkrabber kan gå ut og se på livet. Her lever både manatees (men om sommeren), delfiner kommer lekende og det er en stor pelikankoloni her. Både de tradisjonelle grå, og store hvite pelikaner! 

Under restauranten bor det i tillegg en pusefamilie, (regner faktisk med at det er villkatter) men de ser rene ut, og de er mette og snille. Selvsagt. Dette er tross alt en fiskerestaurant!

Et nydelig sted!

1 comment:

Liv Ofsdal said...

ÅÅÅ...så herlig å se igjen Laila! Har jo gått på den brygga jeg - kjente meg igjen! Håper vi får til en tur på Fishery til våren :D :D