Saturday, April 3, 2010

Paradis og sånn....tær i sanda, øl på brygga..

Det å dra ut på Palm Island og Rum Bay Restaurant  med vanntaxi - en dag med et perfekt vær, det kan være himmerik både for kropp og sjel!

Vi gjør masse som er herlig mens vi er her i Englewood. Men det er enkelte ting vi nesten aldri gjør utenom når vi har besøk! Sånn er det når vi er hjemme i Norge og... vi er da aldri i Vigelandsparken annet enn når vi har besøk fra utlandet!
Når man er her over flere måneder, blir det ikke bare "ferie" - det blir litt "levesett" - hverdagen tar en liksom. ... så når man så får lov å vise gode venner litt av den deilige avslappende rundt, som ikke må "oppleves" eller være "spennende" - bare deilig og avslappende for en som er på ferie for å lade opp batteriene... da passer dette stedet helt utmerket!Altså  - vi rusla 1 1/2  kilometer bort til Johnny Leverock's (tok et par friske margaritas der) og så vi tok vanntaxien ut til Palm Island. Øya er en lang øy mellom oss og havet - men det er altå saltvann mellom.

Vannstripen i mellom kalles Intra-coastal waterway - og sørger for at vannet er deilig og lunt, men også innimellom skummelt og mørkt! 

En nydelig båttur på ca 10 minutter langs mangrove-bevokste strandbanker, og hvite og pastellfargede  hus på "stylter" gjør turen ut til en liten opplevelse i seg selv. Båter suser forbi - eller putrer forbi... alle vinker og smiler og roper "hii how are you"?

En liten spasertur gjennom det grønne og så kommer vi opp til huset som huser restauranten. Vi fikk et herlig bord ute i "røykeavdelingen" - men det bryr vi oss ikke om, siden det er en liten bris som holder røyken unna oss sarte sjeler.... (ikke var det mer enn en skorstein der heller)....

Maten på Rum Bay var overraskende deilig, alle var veldig fornøyde. Nydelig vær, grønne palmer og sol som ga akkurat passe temperatur gjorde det hele til en aldeles fortryllende ettermiddag!

Vi har mange herlige restauranter i byen, men de har ikke imponert oss de siste ukene. Kanskje hovedkokkene er på ferie?? Synd men sant, en del av de helt "safe" restaurantene våre har skuffet på retter de burde ha hatt full kontroll på. Er det finans-krisa som tynger??Etter middagen tok vi oss friheten og rusla ut på stranda, (den er visst privat) - og testa vannet. Superdeilig!
Burde tatt med oss badetøy ja! Men vi vassa da.. og ble våte og søte - både Liv og jeg! ... eller kanskje særlig jeg?
Det å stikke tærne i varm sand er noe helt spesielt. Det er liksom noe helt annet enn å stikke nesa i iskald snø!
Nydelig vær - deilig mat ute under palmene, en spasertur ut på stranda, og litt øl på brygga før vi tok båten tilbake og ruslet hjem... nyyyydelig dag! Det ser litt herlig ut, gjør det ikke??

No comments: