Saturday, December 4, 2010

December 4th - Save Wildflower!

Når jeg først kom ned hit, i 1995, hadde vi en liten, men 18 hulls, golfbane bak huset. Vi har aldri spilt golf, men vi var faste medlemmer i golfklubben, hvor vi møtte mange av dem som i dag er våre beste venner her nede. Kvelder, festlige anledninger, julaften og nyttår er holdt i de lokalen som dengang sto der.

Den er nå borte. Golfbanen ble først solgt til noen som ønsket å bygge masse leiligheter, men dette ble heldigvis stoppet av lokalbefolkningen og finans-krisen. I tillegg tror jeg det var noen korrupte politikere som måtte gå... Wildflower Golfcourse ble altså lagt ned, og grodde helt igjen. Den har fått lov å gå tilbake til naturen, og det finnes faktisk ingen rester igjen av det som den gang var en liten golfbane med grønne gressplener, sand-bunkerser og det som hører med til et slikt anlegg.

For et par uker siden fikk vi en invitasjon i posten, vår gode venn Morten Medeier hadde vært så lur og snill at han hadde donert noen penger til en organisasjon, Lemon Bay Conservancy.

Formålet til LBC er å ta vare på naturområder, rydde vekk eksotiske (fremmede) planter og fremelske den opprinnelige floridianske. Mange palmer som finnes her i Florida er importerte fra bl.a. Brasil. De har en furu her som er importert fra Australia som tar over og kveler den opprinnelige naturen der den får lov å gro.

Og gubben min som digger å fly rundt i skogen, ja han var i fyr og flamme da han hørte at det var en forening som faktisk skal rydde og gjøre det fremkommelig for folket i skogene hans. Stier skal settes i stand (mange er allerede åpnet) og det skal ryddes og fjernes søppel og gammelt skrot som har fått stå der og råtne på rot! Dette blir bare så flott!

I dag var vi altså invitert da. Til en liten informasjons- og lunsjdag ute på den gamle parkeringsplassen til golfbanen og klubbhuset. Deilig barbeque lunsj fikk vi også kjøpt, så dette var en herlig formiddag ute i sola. Selvsagt gikk vi gjennom skogen både til og fra.

På vei fra Fiddlers Green og  over til Sanctuary
En gribb står og passer på oss...
Helt vindstille...

En flott kaktus på veien, (hører til beplantningen rundt "Sanctuary" - nabobebyggelsen.
Skjeggete gammel furu

Det var nok bare de som bodde helt i nærheten som ikke kjørte bil...

Her var klubbhuset som også var favoritt-stedet vårt.. i dag er det bare "Bæsj and Carry"...

Det jobbes - derfor bør folk være forsiktige

Salg av walking sticks - laget av forskjellige trær som vokser inne i skogen vår her.

Informasjonsplakater var laget om de opprinnelige insekter og dyr man finner i Wildflower.

Kart over området med stiene som er ferdig rydda inntegnet.

Sånn så det ut når det var golfbane her.

Damene serverte mat (20 dollar for lunsj for to - inkludert 2 bokser øl!)
Oss og walkingsticks

Her kunne man melde seg inn i foreningen


Dette hånkleet kjente vi igjen fra det var golfbane her. Damen har vi også sett mange ganger.


Så trekker vi oss hjemover, gjennom skogen.

Det hvite i bakgrunnen er vann!

Tett buskas over alt


Persen inni skogen, skikkelig "canopy trail" dette!

Vannet var helt dekket med hvitt blomsterstøv!

Litt nærrmere bilde av  vannet.

En and svømmer stille....

Et annet vann inne i skogen - det var helt grønt av algevekster!

Vi gikk og vi gikk...

Litt blått vann fant vi også...


Dette må da være en buskemann!

Dette er en av de importerte vekstene man ønsker å få utryddet igjen. Om ikke utrydda så i hvertfall få kontroll på:  Brasilliansk pepper. Og de røde bærene inneholder alkohol! Dette har fuglene funnet ut, og noen ganger ser vi at de har hatt seg en fest i trærne, da greier de nesten ikke å fly!

No comments: