Friday, March 19, 2010

Guacamole

Er utrolig godt,  både til mange av de digge tex-mex rettene man lager, men også som dip til nachos eller dorritos-chips.

Jeg laget en morter full i dag (morteren har jeg tatt med fra Norge, finnes ikke maken til norske granitt-mortere). (nå er det tomt, og den ble kun brukt som chips-dip)

1 Florida-Avocado (mye større enn vanlig avocado) - da trenger man 2)
1 tomat finhakket - med kjøttet intakt
2 fedd hvitløk (store - amerikansk hvitløk vet dere....)
1 poblano-chili  (nydelig grønn chilli  ikke for heftig, passe)
2 teskjeer med koriander (her får jeg ikke tak i frisk, men de har på tupe ferskpressa, den er kjempegooo)
1 spiseskje olivenolje
2 dryss friskmalt svart pepper
1 klype maldon-salt.

Mos mos mos, og det du får ut er

No comments: