Friday, May 14, 2010

Dagene 4-5-6-7 At sea….

Dagene på sjøen er late og inneholder akkurat så lite og så mye man sjøl ønsker. Vi koser oss, gubben hører foredrag hver dag om interessante historiske temaer  fra der vi befinner oss, eller dit vi skal. Både Bermudatriangelet og Stonehenge, Lisboa og Kong Arthur har vært behørig omtalt.

Vi har spist masse mat, og regner med at vi må på smalevogna når vi kommer hjem. Må sikkert tørke opp litt og... blir jo litt mer vin og night-caps når man stadig går forbi et sted der slikt serveres!

Båten Jewel of the Seas ble sjøsatt i 2004, og vi kan vel egentlig nå se at båten har vært ute en vinterdag før. Litt slitasje må man regne med, når det skal seiles 365 dager i året med folk av og på. Men jeg synes jolla greier seg bra jeg! Den skinner og blinker som den juvelen den er, og de som jobber om bord setter sin stolthet på å kverke alle hybelkaniner og fjerne alle spor av støv. Merker at det har sitti noen breie rumper i noen av stolene, de begynner å få et umiskjennelig preg av vinglete understell og litt sliten pute.. men det får gå.

Vi koser oss vi, og har funnet ut at gutta i Casinobaren gir bra mål når vi først kjøper vin, bartenderne der er også de beste når det gjelder både service og personlig preg. Nattklubb-baren Vortex, som er vår ”diamond-lounge” gir oss gratis vin (men vinen der i enkleste og sureste laget for meg), og det er liksom ikke noe swung over det hele, ganske kjedelig… Champagnebaren tilbyr den søteste bartenderen (Maria fra Romania). Schooner- gir maritim følelse, og feststemning til musikken begynner, da går de fleste – pianomannen spiller som om det var livet om å gjøre, og synger enda verre… ikke den ypperlige feststemnings-hever altså. Men… da er det jo bare å gå et annet sted!

No comments: