Saturday, February 25, 2012

Mord og mysterier (Murder and Mysteries)


Palm Island Resort Logo
I januar fikk jeg en epost fra Lisa hos Palm Island Resort (jeg får egentlig ofte epost fra henne, men denne ble ikke sletta sånn helt umiddelbart... fordi det var et par ord i innholdet som fanget blikket.. nemlig "Murder and Mystery Dinner - Love writes a deadly verse"... både mord, mysterier og middag er noe som fenger i min sfære...
mmflyer

Lemon Bay Highschool Graduation Prosject er  en "fundraiser" (pengeinnsamling via frivillig arbeid men med et kreativit islett i denne sammenhengen) - og pengene går til ungdommenes Graduation fest.

Project Graduation is an all night event for graduating seniors of Lemon Bay High School. It is a well supervised, drug and alcohol-free celebration held in a safe and secured environment. Project Graduation is held immediately following Lemon Bay High School Graduation Ceremony. The event is planned and hosted by the parents of graduating seniors along with community volunteers and parents of LBHS junior classman. The attendance and success of this event has grown each year, as has the need for volunteers and fundraising.

Ikke bare i Norge vi har ferge-kø... (denne fergen tar ca 2 minutter og det er plass til ca 6 biler...
Ok - så vi bestemte oss tidlig for å være med, og hadde kontakt med herlige Lisa i Palm Island Resorts sales office (som sponser prosjektet).  Vi fikk våre billetter, som inkluderte bilferge over, golf-cart service fra parkeringa inn til stedet vi skulle være, 3 retters middag m/2 drinker. Og det viktigste av alt - MYSTERIET!

Table no. 101 - Ego, Sharon, Dave og Persen
Hele opplegget var laget skikkelig - vi fikk en "avis-artikkel" - en liste med presentasjon av alle de impliserte (den var ikke kort men lang) og konvolutter med "clues" som skulle sendes runt mellom alle 10 bordene (vi var ca 100 personer invitert).

Alt var laget skikkelig tilrette! "Avisen" - listen over mistenkte, forskjellige spor,
og tilslutt fikk vi utdelt den myrdedes testamente!

De forskjellige "mistenkte" (Turntable Poesi-klubb) ruslet rundt, snakket seg imellom om mordet, lot oss stille spørsmål, (og de hadde ikke lov å lyve) om alt som hadde med mordet å gjøre.


Mordet? Fra "The open Book (the Town's newspaper since 1899)"

Charity Homes, 43, acclaimed local poetess whose works have been published in seven countries, but never in the US, was murdered at the Poets Turntable meeting last night...

Stakkars Seymour Lee som mistet chop-sticken sin... (som viste seg å være mordvåpenet!)

Og listen over mistenkte var laaang - minst 10 personer. Og alle var altså "tilstede" og vi hadde gleden av å ha "kineseren" Seymour Lee - owner of Won Tun Tree's restaurant.


Morderinnen - Rose Prettel som hadde stjålet chopsticken til Seymore, og skjerpet den med hagesaksen sin! fyy)Vi fikk så noen minutter til slutt til å notere på et dertil laget skjema, hvem som var morderen, motivet, mordvåpenet, og  hvorfor vi mente vedkommende var morderen.

Og med den smarte gubben jeg har, som skjønte at det var blomsterbinderen Rose som var redd for å miste butikklokalene sine og som ble frastjålet sine dikt av den myrdede damen. Han skjønte også at hun hadde hatt anledning til å stjele chop-stick'en fra Seymour, og bruke sin egen rose-saks til å skjerpe den med. (Et av cluene vi fikk var at det ble funnet tre-fliser i såret på den døde).

Premien til bord nr. 101? 1 natt (2 dager) på Palm Island Resort i en 1 bedroom villa - og der ute er det LEKKERT!!!
No comments: