Friday, November 2, 2012

Dag 6 - Tenerife, Alle helgens dag....Tenerife på Alle helgens dag er ingen spennende affære. Det vil si. Katolske land på Alle helgens dag, for en ikke-katolikk, er ingen spennende affære. Stort sett det meste av shopping er stengt, slik at gatene  blir utrolig lite trivelige å vandre i, en av våre hovedaktiviteter når vi ankommer en by. Sjoppingen er ikke så veldig farlig, men at alt er stengt og metall-sjalusier dekker alle vinduer og dører gjør noe med byen.

Vi har vært på Tenerife med båt 4 ganger før på våre transatlantiske seilaser. Vi tok shuttlebussen som er satt opp av myndighetene for å sørge for at så mange som mulig tar turen inn, og jeg tok pc'n med slik at jeg kunne jobbe et par timer. Hele havnepromenaden er full av kafeer som holder oppe, så det er ikke noe problem å finne et sted å sitte, som i tillegg har WiFi Zona. Mannen i huset (eller lugaren) fikk oppdatert seg på både børs og nyheter, og var også veldig fornøyd .

Stedene vi har vært innom (siste stopp er i morgen i La Palma)
Så vårt besøk på Tenerife denne gangen kostet oss 6 euro i kaffe og andre leskende, samtidig som jeg fikk gjort unna noen nødvendigheter. Helt flott! Tilbake på Liberty of the Seas, gikk vi  kafeen på promenaden og tok med oss et par sandwicher opp på hybelen. Temperaturen var perfekt, og med litt medbragt Montepulziano D'abruzzo, ble det en framifrå lunsj i det blå! (Alvin er en framifrå kar, han vaska  vinglassene vi knæbba nede i Bolero-baren for oss, så vi har skikkelige glass til vår smuglervin. Flink gutt!

Diamond-loungen har nå fått en etablert early-bird gjeng, vi møtes fra  klukka 17 til 18 for et par glass før middag og slarver og juger litt om dagen som har vært. Veldig trivelig. Og det kommer alltid en ny inn, slik at gjengen ikke blir kjedelig. Det er betegnende at det er amerikanere som er de som er mest åpne for å bli kjent med andre, det er ingen europeere som kommer bort og snakker.  Og i denne gjengen er ikke språk noe problem, da vi vel til sammen kan gjøre oss forstått i alle verdensdeler.
Middagen var igjen hyggelig og avslappende, Agung har oppdaget at jeg er en iskrem-freak, og forteller meg allerede før middag hva som er dagens iskrem. I går var det kaffe-iskrem (nyyydelig) og kvelden før var det ananas-sorbet (dobbelt-nyyydelig).  Med et hyggelig sammensatt bord, er middagen et hyggelig og fast punkt på cruiset. Ting vi snakket om i går fortsetter i dag, vi blir enige om å sjekke opp ting eller en skal se den artisten, en annen den, så kan vi anbefale eller ikke. I morgen kveld er Ole og Lena også invitert til middagsbordet, så får vi se om de kan oppføre seg!

Etter middagen hørte vi på fiolinisten Craig Halliday, han er helt rå på fiolin, og har med seg en akustisk og en elektrisk fiolin. Den elektriske er dekket med over 10.000 Swarovski krystaller, og glitret mer enn 1000 amerikanske damer kledd til formell trengsel. Fabelaktig! Selvom jeg synes han spilte bedre på den gammeldagse fiolinen jeg da. Men arti var det. 


En rusletur i promenaden, innom Vinay, Gerardo (som selvsagt kjente oss igjen fra forrige års krysning) og Silvia for et glass kvalitetsvin, før vi igjen tok turen til Platinium Theater... for å gå på kino. Madagaskar 3 i 3D. Den var dønn rå, og anbefales.  Fantastisk animasjonsfilm. 


På hybelen hadde Alvin spandert sjokolade, og på veggen hang en flaggermus.... 


No comments: