Tuesday, November 6, 2012

Mat skar'rem ha!På Liberty of the Seas går man stort sett rundt og er mett fra før man står opp til etter at  man har lagt seg. Det er mat i alle etasjer omtrent, og i begge ender og på midten.

Stort sett tar vi fruekosten oppe i buffeen, ganske greit, men kan til tider bli litt mye folk. Vi har stilt oss inn på ca 10.30, da er morgenfuglene ferdig, og det er plass til oss litt tregere. Det finnes også en litt roligere variant for oss med "Diamond" medlemskap, men det er kun kontinental fruekost, og vi er litt mer på det barske.

Nede på promenaden finnes både Sorrento, en pizza-sjappe som serverer helt ok pizza og diverse tapas og småsaker, i tillegg til en cafe med sandwicher og dens like. De er helt ok og vi pleier å ta noe av det i stedet for en heftig lunsj. Lunsj serveres både i den store middagssalongen og i buffeen, og der er det gjerne en del digg. I buffeen på dekk 11 er det særlig digge salater av alle slag og grønne og røde saker man kan blande selv.  Hva de serverer for lunsj i "Dining-room" vet vi ikke, da vi som sagt som regel hopper elefant over lunsj som sådan.

En annen ok plass å spise er på Johnny Rocket's, som skal illudere en gammeldags amerikansk "Diner" fra 50-tallet. Her spiller de rock'n 'roll så det ljomer, og serverer burgere og løkringer og milkshakes og alt som dertil hører. Morsomt og godt! (ikke så sundt, men det får vi heller ta når vi kommer hjem). 

Før middag hver dag er det åpen bar (både med og uten alkohol selvsagt, og Darwin og Luis lager noen skikkelig gode alkoholfrie drinker også!) med fingermat - gratis for alle som er "Diamond" og over. Dette er veldig hyggelig, og man treffer utrolig mye koselige folk, som har samme interesser, og som til og med bor i samme by som oss i Florida! Her serveres altså også mat, for dem som trenger å få i seg noe før middag.... 

Vi har så langt spist i den ene spesialrestauranten ombord, Chops Grille, som serverer kjempedeilig mat. Her må vi betale en slant ekstra, men det er det verdt. De har en italiensk restaurant i tillegg med samme opplegg, men den er vi ikke så veldig glad i (har prøvd den på flere av de andre RCCL-båtene). Noen er bra, andre ikke så bra. Chops er derimot rimelig stabil.  Vi har også prøvd oss på middag oppe i buffeen, noe vi ikke kommer til å gjøre igjen på denne båten, det var ingen spesielt gourmetisk opplevelse. Hyggelig er det, men ikke godt. 

Heldigvis er maten i "Dining-room" god, stort sett veldig god, om enn ikke alltid fantastisk god. Det fine er at om man ikke liker det man får, kan man be om noe annet, uten at det dermed blir sure miner. Og man kan be om 5 forretter om man vil, og 7 desserter.... så det er fritt fram og fritt valg på alle hyller!

I tillegg serverer barene rundt på jolla  også tapas og fingermat til de som vil ha, så det er vel ikke til å undres over at gjennomsnitts-cruiseren legger på seg minst 2 kilo i uka.... vi går alle etasjer, heisen har vi knapt sett innvendig. Og vi hopper over de feteste sakene. Så får vi håpe at vekta ikke hyler "heeey en om gangen" når vi trår på den om en liten uke....

No comments: