Saturday, November 3, 2012

Dag 7 - La Palma, det siste vi ser av Europa i år!Vi vågna til pøsende regnvær i La Palma, og bestemte fort at dette kom til å bli en "day at sea" på båten.  Heldigvis var temperaturen deilig, minst 22-24 grader, så vi satt på balkongen og leste stort sett hele dagen. Alvin kom og gjorde jobben sin mens vi satt ute, flink gutt, og plutselig var det lounge-time og middag. Timene flyr når man sløver!

Vi dro fra La Palma litt forsinket på grunn av en som hadde fått et illebefinnende. Personen måtte hentes med ambulanse, håper alt står bra til! Det er dog bedre å få illebefinnende ved kai enn midt i Atlanteren! Vi hilste på legene forleden dag, det var betryggende å se at det kun var den ene som tok seg et lite glass med rødt til tapasen.. Gerardo kunne fortelle at de har 24 timers vakt, og sykerommet kan gjøre alt omtrent untatt operasjoner. Det er godt å vite om man skulle trenge til noe.

Middagen var koselig som vanlig, vi husket å gi beskjed om at vi ikke kom til middag i morgen da vi ikke har med tversover'n. Greit for de andre å vite, slik at de ikke blir sittende å vente med menyene på at vi skal komme, før de får bestilt. Da blir alle glade. Etter middag møtte vi Wisha og Diane, og diskuterte ivrig både Obamacare og andre politiske saker... det er ikke noe vi veldig gjerne gjør, men det var nå de som startet ballet. Vi vet i hvertfall hva de ikke har stemt.... (de forhåndstemte før de dro fra USA) 

På Promenaden er tredemøllene satt opp, de skal gå 24 timer i døgnet med folk på, helt til kvelden før vi ankommer Ft. Lauderdale. Det blir spennende å se hvor langt møllene har gått innen de blir stoppet. (de blir satt på pause mellom hver løper/gåer/spaserer for å bli vasket da). Dette er en artig greie, og ganske typisk amerikansk, er det noe vi kan gjøre for å samle inn penger til noen, ja da gjør vi det! De selger t-skjorter (jeg har et par fra før) hvor alle inntekter går til "Make a Wish" foundation, hvor pengene brukes til å glede barn som ikke har det så bra. Så da har jeg donert min 10-dollar, og føler meg litt snill og grei. Men jeg holder meg unna tredemøllen. Betzy fra bordet vårt har allerede representert. 

I morgen og de neste 6 dagene er det kun Sehr Sjøn.....

1 comment:

Liv Ofsdal said...

Der får ha en god skvulpetur videre!