Thursday, October 9, 2008

Dag 1, Enga – Barcelona

Det å stå opp før både pippipen og sola, kan på det beste kalles oppskrytt. Men hva gjør man ikke for å dra på tur!

Vålerengas Røde Fare fraktet oss trygt til Moss/Rygge International Aeroporto, og flyet tok faktisk av noen minutter før tiden! Kaftein Danielsen og hans lettmatros Hansen fikset flygningen lett og elegant, og vi landet i Barcelona før butikkene åpnet. Suverent. En hyggelig ikke-engelsk-snakkende drosjemann kjørte oss til Guitart Hotel, hvor vi har bodd mange ganger før, så vi er på kjente trakter.
Sjoppingen har foregått i lokalmiljøet, og vi har vært på Pipers Tavern og spist noen aldeles henrivende Tapasser og drukket deilig rød vin. Litt hamstring på Le Corte Ingles av ost kjeks, skinke og yndefull rød vin til rundt 3 ”ævro”, ja da har vi det helt på G vi! Holder oss unna Ram(p)blas, been there done that. Og vi har vært både på byggeplassen (Sagrada Familias) og flere andre Gaudi-must-sees. Så vi tar det helt med ro oppe i avenida-strøket vårt.
Kvelden kommer til å bli helt sløv, kanskje rusler vi over gata og hilser på det lille hullet i veggen, de har rød vin der og…..

Kveld i Barcelona… (eller: jakten på vinopptrekker)
Vi har tenkt å ha med egen vin om bord på Azamara (hysj, ikke si no). Vinen om bord er ganske overprisa, og siden det finnes en helt ok rødvin på papp (i små søte dunker a 2 dl) som koster ca 1 euro pr. liter, så tenkte vi å ta den med. Pluss at vi har kjøpt et par andre litt bedre viner. Da må vi ha opptrekker! Vi gikk og gikk, og gikk og gikk, innom flere små søte butikker og alle ristet sørgmodig på hodet og sa gloser på utenlandsk og si si. Men til slutt fant vi en sjappe, som hadde akkurat det vi trenger, og alle var glade.

Kinesere her og!
Og – fryd – rett rundt hjørnet for hotellet ligger en liten bar. Drevet av en kineser selvsagt. Så Per fikk praktisert litt og mannen fikk snakka litt engelsk (hans engelsk var dårligere enn Pers Kinesisk!

I morra er det på med seilersko og redningsvest!
Habla habla!

No comments: