Sunday, October 28, 2012

Barcelona - Cartagena Sail away!Etter totalt smertefri forflytning fra Vålerenga til Barcelona - ble alt mye mer begivenhetsrikt.  Først var vi nærmeste i ekstase - vi var ved kai 10 minutter etter at vi skulle ha landet i Barcelona... noe som medførte at vi kom samtidig med alle de andre. Vi pleier å dra slik at vi kommer et par timer etter at de åpner innsjekking, da slipper vi de ivrigste hordene. Men denne gangen tenkte vi jo ikke på at vi ikke har overnatta i Barcelona ... jaja. Det var laaaang kø, men det tok ikke mer enn et kvarter før vi var gjennom sikkerhetssjekken og i Diamond-køen for innsjekking. Denne var jo også lang - fordi alle vil tidlig ombord. (note to self: slapp av med en kopp på flyplassen før vi haster til kai neste gang).

I innsjekkingen var det meste som det pleier. I Barcelona er de rimelig rutinerte, vi har vært borti værre. Selv om  den søte damen visste som vanlig ikke hvordan hun skulle behandle glade nordmenn med oppholds-visum til USA, og ville beholde passene våre, og fylle ut store skjemaer. Men, vi smilte og nikket og sa det ikke var riktig, og ba henne prate med sin superviser. Og - så fikk vi passene, hun smilte og ristet på hodet og ønsket oss en god tur.  Vi var på lugaren klokka 14.00, noe som ikke er galt i forhold til at vi landet på flyplassen klokka halv ett, og måtte vente på baggasjen en stund også. 

Lunsj (fruekost for oss) som vanlig litt hurlumhei men hyggelig, god mat (kjempebuffet med alt det hjertet kan begjære, og vi ble sittende sammen med en familie fra San Francisco (som vel var kinesiske, men vi spurte ikke.... de var 27 personer som reiste sammen, alle familie!!).  Etter lunsj gikk vi tilbake på lugaren for å se om vi fikk litt baggasje.... og det er en annen historie. 

Gode Alvin skal passe på oss i 14 dager, og han har allerede gått den ekstra mila han skulle behøve for oss (dette er en annen historie). Han er super, flink, morsom, snakker godt engelsk, og redde opp senga første kvelden og la sjokolade på puta mi til og med! Han rakk nok ikke å lage noen dyr, det er mye som skal ordnes første kvelden. Pluss at han altså løp en ekstra mil for oss.... fordi den siste kufjerten levde sitt eget liv down stairs. (Det er en annen historie som sagt). 

Vi hoppet over middagen i går pga den andre historien, pluss at de hadde satt oss ved et 2-manns bord. Jeg sier til min kjære: jeg er superglad i deg, men nå når vi har mulighet til å se andre fjes, kan jeg godt tenke meg å spise sammen med flere. Så vi har bedt om et fast 8-personers bord, og det blir spennende å møte dem på kved 3. Kveld 2 spiser vi i Chops Grille, da det er formal kveld og vi har ikke tatt med slikt denne gangen.

Siden vi ikke spiste middag, gikk vi til Diamond-loungen og tok et par velfortjente glass vin og litt varm snacks (det hadde vært litt stress pga den andre historien), og vi ble sittende med et par fra Canada, Lynn og Howard. Kjempekoselige, og vi treffer nok dem igjen. Etter vinglass, welcome ombord show  med Cruise Director Leo Papa, så sail-away sangen med de helt utrolige Royal Caribbean singers and dancers, før det ble et forrykende show (som vi har sett før) med 2 argentinske utrolig kjekke karer med tau og pisker og trommer og en humor som aldeles herlig! Los Pampas Gauchos!  Olé!!  

Resten av kvelden ble vi sittende i Bolero bar (selvom det er en røykbar) - da de fabelaktige Latin Magic spilte latinske rytmer - en helt herlig kveld, når vi først fikk ordnet opp i den andre historien. (Som kommer ved en senere anledning).

Første natten har vært skikkelig deilig på bølgen,  men det var måneskinn over havet på vei ned til Cartagena. Vi er akkurat nå inne ved kai, og siden det er søndag og fint vær, blir vi nok på båten det meste av dagen. Spania sliter med sine siestaer på hverdager, men enda verre er det å komme turist til Spanske byer på søndager... kun suvernir-sjapper som er åpne, og det er mye som er veldig stengt med netting og metallstengsler, noe som ser veldig trist ut.

Men sola skinner og alle er glade!!! Opp i Spa for å få stelt tærne! :D

No comments: