Thursday, October 25, 2012

Huspasseren har inntatt kjøleskapet, og vi er klare for bøljan blå!

Liberty of the Seas (foto: meg selv)

Da har vår kjære huspasser igjen inntatt heimen og kjøleskapet, og vi har fått det meste ned i store kufjerter. Det er den tiden på året at vi flytter til vårt andre hjem, og både kropp og sjel sier ja takk.

Det er ganske rart å leve sånn, et halvt år her og et halvt år der, hva er hjemme når man er her og borte når man er der... jo hjemme er og vil bli her hjemme - i Norge altså. Men - når det nå varsles om tiddelibom både i nord og vest, ja da er jeg glad for at vi har mulighet til å dra med fuggeln til varmere strøk!

De to første ukene blir ombord på Liberty of the Seas. Det er andre gangen vi seiler transatlantisk med henne, og det er vårt 8 transatlantiske cruise. Totalt har vi jammen vært på noen og 20 cruise fant vi ut etter siste opptelling. Føler oss skikkelig veteraner - helt til vi møter folk som har flere tusen cruisedøgn, og er medlem i "Pinnackle club" hos Crown and Anchor. Da snakker vi veteraner med vann i knær og bølger i håret - for være medlem i den klubben må man ha mer enn 800-900 cruisedøgn (om jeg husker rett)

Reiseruta blir "den vanlige" - sail away fra Barcelona , snuten mot Cartagena, og videre til Malaga, og dagen etter Cadiz. (Alle steder i Spania. Så en deilig dag på sjøen uten anløp, før vi klapper til kai på vakre Tenerife. Siste anløp før vi strekker ut årene og padler Atlanteren i full fart vil være La Palma. Etter 7 sløve dager uten landkjenning - og forhåpentligvis uten å møte noen av hurricanene som er på vei, ankommer vi Ft. Lauderdale. Noen timer i bil så er vi "hjemme".... og jeg regner med at Morten Medeier har fyllt kjøleskapet med masse deilig for oss, han har nemlig da vært på plass i et par uker for å overvære presidentvalg, mate Gunnar og spille golf.

Så får vi se da - hva denne turen bringer av nye bekjentskaper og annen moro!


No comments: