Sunday, October 28, 2012

Cartagena - day at sea (ombord)Lunsj på Johnny Rockets, vi prioriterte sola! Gammeldags hamburger og tuna-melt, noen utrolige løkringer og ketsjup "served with a smile" ;) ok - koster 5 dollar pr. person, men det har vi råd til.. Koselige gutter som serverte (han ene kunne kanskje ha vært litt bedre i englisj, jeg ombestemte meg  fra Route 66 til "#12" -  og jeg fikk begge....  jaja må jo ikke spise alt! Kutta vekk brødet, og da ble det hel ok, og skikkelig 60-talls rock gjorde mannen i huset overmåte blid!

Ketsjup served wth a smile..
En deilig dag som vi tilbragte på båten, siden vi har vært i Cartagena flere ganger før, og ble enige om å ta en sea-day i kai. Lat lang dag for å stelle tær, de ble så fine så, og så et par timer på balkongen i full sol - deilig! Mannen har fått tilbake Vålerenga-brunfargen, og jeg er endelig rød på nesa av hyggelige grunner!

Alvin banket på i 11-tiden og lurte på om han fikk lov til å rydde, og vi sa selvsagt ja! Etter hvert må vi få oppdratt ham, vi liker sen service på de late sea-days over Atlanteren. Vi må bare få informasjon om når foredrag og slikt skjer, for da kan Alvin komme og fikse og ordne som han vil!

Tilbake på hybelen, hvor Alvin hadde ordnet og fikset, han har lært seg navnet på nissene Ole og Lena, (det er enda en annen historie) .  En slækk ettermiddag, lese (Mannen fra Montgomery Street) og  sol, og en cowboy strekk før aftenens utflukter satte inn.  

På vei til middag stakk vi nedom Diamond loungen, og tok et glass i baren, der kom jammen Atle fra Facebook-gruppen som ble startet før cruiset. Kjempehyggelig! Mer om det en annen vakker dag når det ikke er så mye anna å skrive hjem om!

Vi har ikke tatt med formal antrekk, så vi kjører spesial-restaurantene de kveldene (tre kvelder på denne overfarten), og i kveld hadde vi bord ved yndlingsrestauranten Chops Grille. Det koster 30 USD ekstra pr. person, men det er det verdt om man vil ha ro, eller noe helt ekstra. Kveldens servitør var aldeles henrivende og han arriverte kjapt med nystekt brød med godt salt smør og en pimento cream cheese. Jummi!  Filet mignon på begge, med nydelige sprø-dampa asparges og broccolini, en flaske merlot, og desserten en frukt mousse. Men først: en sjampinjong suppe som var så god at jeg nesten hadde lyst til å avbestille hele fileten! Den skal jeg ha en gang til! Fem stjerner og to tomler opp. 

Ved nabobordet satt et hyggelig par, opprinnelig fra New York men nå bosatt i Las Vegas, mange morsomme historier om livets barske cruise realiteter. Moro å møte folk og skravle, og allikevel føle privatliv ved eget bord!  I morra blir det  andre boller, da skal vi til bord nr. 487 for første gang og møte de vi (kanskje) skal spise med de fleste dagene av resten av cruiset.
Alvin hybelpasser har lært å kjenne Ole og Lena :)

Etter deilig middag rusla vi ned til Vintage vinbar for å høre på Pedro Filippinene - han spilte gitar som en gud! Han skal vi høre mere på, og håper det blir i en like hyggelig setting som i Vintage.

Ikke noe negativt å si om dette cruiset? Joda - prøvde i kveld å bestille bussbilletter til Sevilla fra Cadiz ... men det ble ganske uvellykka. Men telefon ned til nr. "0" for å få vite at det ikke var "meg" - og hun lovet at om jeg kom ned i morgen formiddag skulle vi nok få bussbillett til Sevilla. (nei - vi drar ikke på egenhånd - vi har vært med på for mye rart og møtt for mange som har blitt akterutseilt pga private opplegg - det er bedre å betale litt mer, og da være sikker på at om man blir forsinka, ja da venter faktisk båten! Har du ikke hørt historien vår fra Mexico? Ok... here goes.. nei det er enda en annen historie!!! :D 


Og ja det var altså dyr på senga

No comments: