Wednesday, October 31, 2012

Dag 4 Cadiz (Sevilla) og videre til havs...Morgenstund ble det helt klart i dag, da vi skulle ut og farte med buss til Sevilla. For å være sikker på at vi vågna i tide, bestilte vi fruekost på lugaren, og den kom som lovet ca 07.15.  Scrambled egg med bacon og lun tomat, og orange juice. Helt fin start på dagen. Mannen i huset hadde allerede vært nede på promenaden og hentet kaffe til mor, så alt var helt i rute.

Hyggelige Elisa var vår bussguide (vi skulle se Sevilla på egenhånd, uten guide, men det er stort sett alltid med en som forteller litt om stedene på bussturen). Hun var virkelig språkmektig, det gikk i spansk, engelsk, tysk og hun hadde faktisk noe fransk på lur også. Flink pike.

Sevilla er en vakker by med mye historie, og en enorm katedral med tårn fra tiden da muslimene styrte. Tårnet har vært minaret til moskeen, men er altså i dag tårn til katedralen. Vi sto i kø i 15 minutter sammen med resten av verden for å komme inn, men det var verdt det. Vi hilste på Cristopher Columbus - han er gravlagt her - og Elisa fortalte at det var tatt DNA-tester av restene i graven, og det kunne bevises at det var ca 250 gram av CC i graven..... så da får vi vel tro på det!
Sevilla har også et par vakre gamle kvartaler som bør beses, og vi ruslet rundt i det gamle jødiske kvartalet og fant et lite hull i veggen så vi fikk skrevet våre postkort. Det var kort nr. 6 og 7 på denne turen...f år se hvor det ender. 

Bussturen hjem ble litt ødelagt av en skravlende dame som underholdt alle som ikke trengte det - vi ville nemlig sove. Jeg stirret hardt på henne et par ganger, men nix.  Så jeg spilte bubbles på mobilen istedet.... jaja. Og sånn går nå dagan.

Etter en liten slakk på hybelen før vi ruslet ned i loungen og møtte Wisha og Diane, som vi møtte for et par dager siden. De er kjempehyggelige, og Diane hadde bursdag. Så det ble både sang og champagne. Vi snakket Kina og reiser, og hadde det overmåte hyggelig.  Middagen var også koselig,  kjemien med de andre 4 ved bordet er veldig bra, om enn at vi er dønn forskjellige. Men det er jo ofte bare moro. Jeg spiste en utrolig god ravioli, og måtte selvsagt ha orange sorbet siden den sto på menyen over dagens iskrem. Agung fra Indonesia er en helt herlig kelner, med glimt i øyet. Han følger med, og har et øye på hver finger. Dette tegner til å bli skikkelig bra! 

Tidlig til sengs,  boken for tiden er Karen Sveen's Mannen i Montgomery street, historien om Peder Sather som var med og grunnla Universitetet i Berkeley. Boken er  bra skrevet, detaljrik og egentlig et bra slektshistorisk verk. Det kan vel kalles en biografi med litt diktning innimellom, siden kildene er få. Diktningen er allikevel kvalifisert diktning, i forhold til tiden og omgivelsene den er skrevet i. Full av kildehenvisninger, viser at Sveen har jobbet dypt og bredt med å dokumentere. Jeg har ikke tenkt å sjekke om det hun skriver er korrekt, men boken er såpass bra dokumentert med kilder at det bør være lov å si at dette er et bra håndverk.Morgendagen blir på havet, mellom Cadiz og Kanariøyene.  Ship ohoi!

No comments: