Monday, March 17, 2008

Grønn grønn grønn....

St. Patricks dag er irenes nasjonaldag. St. Patrick er irenes nasjonalhelgen. Og - her i USA er det flere irer enn det er i Irland. Det vil si mennesker med irsk blod i årene. (Det er like mange amerikanere med dråper med edelt norsk blod i årene som i Norge i dag, ca 4 millioner). Da kan man tenke seg hva slags dag dette er her!

Tenk deg at de farget Lågen grønn, at Ringnes solgte halvlitere med grønt innhold, at folk rundt deg gikk med grønne skjorter og hatter og sko og briller og...

Jeg har grønne øyne.. det får være bra!

Vi er vel enige om at den jevne amerikaner er hakket galere enn den jevne nordmann, og da kan man bare regne ut hvor gal en litt smågal amerikaner kan være! Ok - de farger altså Chicago River GRØNN!

Og ja - elven blir faktisk farget grønn. Alt skal være grønt! Vi har v
ært ute blant det grønne i dag, og hva de pynter seg med!

Grønne solbriller formet som trekløver (shamrock) - grønne solbriller formet som ølglass!! - bukseseler (grønne) caps og hatter i alle fasonger, grønne sko..... grønne hårbøyler med trekløvere i fjærer... det finnes ikke den ting!

Wikipedia har en fin artikkel om St. Patrick's day hvor en o
gså kan lese om den grønne elven...

Vi har vært ute med gjengen i kveld - og vi måtte jo smake på den grønne lesken - St. Pats Øl!
Og den smakte som vanlig ... tynn og fin, kald og frisk! Jeg tror vel gutta ble litt tatt på senga eller noe når en av de lokale ungjentene kom dansende bort med sine nystjålne bukseseler (grønne)! Hun hadde altså også solbriller formet som trekløver (grønne trekløver).

Ingen kan vel feire sånne dager som amerikanerne. De er smågale, tar seg selv lite høytidelig, slenger seg på partybølgen og slapper av. Her nede i sør-vest Florida, er den arbeidende gjennomsnittsamerikaneren prisgitt servicenæringen, og lever på lav eller nesten minimums-lønn og evt. drikkepenger. Da er det deilig å kunne slå ut håret og la ting seile sin egen sjø.. eller var det sin grønne elv?


No comments: