Friday, December 21, 2007

8 dag i Paradis - julesentimentalt

For en dag.

Sol fra en lekker blå himmel - snekkere i 2. etasje... hva velger man? Til det kjedsommelige - svømmebasseng utendørs er at foretrekke, og her kan du se et utmerket eksemplar av arten! Dette er faktisk kåret til byens beste pool - beregnet på 20 personer og mer!! Så vi klager jo ikke når vi nå de siste 3-4 dagene har hatt denne blå myren helt for oss selv!! Men - nå kommer barnebarna.. (ikke våre)
Per venter og venter på sensuren av eksamen - det er forferdelig dårlig gjort av Universitetet å ikke gi skikkelig beskjed om hvordan/når de vil gi beskjed om hvordan EKSAMEN har endt. Mulig vi må få inn et nytt teppe her (det gamle er ca 1 uke gammelt) - det blir STI i stua! Jeg er sikker på at kjæresten min har bestått, han har jobbet som et pisket silketørkle!

Ettermiddagen og kvelden har gått med til utrolig hyggelig lag - med Dave og Sharon - våre gode venner fra "way back when" - tror vi møtte dem på "Mulligans" i ca 1997. Etter det har vi liksom vært litt erteris, og det har vært utrolig kos. Sharon er like gammel som verdens beste mamma, nemlig min, og jeg er like gammel som Sharons fineste (og eneste) datter, Debbie. Vi har vel etter hvert bevist at alder er kun et totalt uinteressant tall.

Farlows on the Water er stedet når man vil ha mat som kommer fra sørlige breddegrader (inkludert både Karibia og Florida, Cuba og Afrika) - menyen er så vidtrekkende og spennende at det er utrolig.

De hadde og en super chardonnay til ca 3 dollar glasset - jeg synes ikke prisen var noe å si på - siden det faktisk var en aldeles henrivende australsk skikkelig vin, som hjemme koster minst 10 dollar av samme kvantitet (jeg er ikke så opptatt av pris - men det er deilig.....


Dave og Per har hatt mang en god latter sammen gjennom årene -her samler de sammen lattermuskelen igjen - jeg tror de har snakket om Anda og dollarseddelen.. eller kanskje det var bamsen som kom inn i en bar i Billings. Eller kanskje de bare krangler om regninga - hvem teller? Dave og Sharon er våre gode bestiser her nede, og vi blir alltid inkludert i deres vennegjeng når det skjer noe - de har kun et problem med oss - vi har ikke begynt å spille GOLF!


I morra tror jeg at jeg skal fortelle litt om Amerikas - og da særlig Floridas fantastiske mennesker - folk tror at "amerikanere" er en ensartet masse. Vi har erfart en utrolig hjelpsomhet, som vi faktisk ikke møter hjemme i Norge, annet enn hos nær familie og nære venner. Men - det blir i morra.

Julefreden har senket seg ute her på Fiddler's Green, lys og farger mellom trær og palmer, det er lytt, jeg hører dempede stemmer ute.

Vi i Norge ser litt rart på den amerikanske julejulen, med masse lys, plastikk-snømenn under palmene, nisser i plastikk-kjelker på taket ... you name it!!! Men!! Ikke si at den eneste jule-freden som teller er den med kuldegrader og rim/snø! Vår jul er den rette for oss i Norge, den vi møter her nede, føles faktisk mer inkluderende og mer vennlig enn mye av det vi møter i Norge! Hjemme lukker folk seg inne med familien - det er ikke mange vi kjenner som gjør (eventuelt forteller om) noe annet.

Her nede sørger folk for at venner ikke blir sittende hjemme, de inviterer til "open house" på Julaften, hele dagen er man velkommen. Vi tar med små "tokens" - små hjertevarmere av noen gaver. Ron - en vi har blitt kjent med de siste årene, ville ikke at vi skulle være alene, så han inviterer da selvsagt oss hjem i sitt flotte lune rede til en deilig julevennefest! Det vi da oppdager, er at mange av våre gode venner er der denne kvelden! Vi gleder oss , særlig til å se venner vi ikke har sett på lenge!!

Vi gleder oss like mye til jul som vanlig - å se venner vi ikke har sett på lenge! Det kommer folk fra Ohio og Michigan, Iowa og California, alle disse har vi savnet i måneder! Det blir moro å møte dem! Stan og Joanna planlegger Norges tur! Tenk det!! Vi må forberede dem - og få dem opp på Vålerenga!!!

God jul folks!No comments: