Thursday, December 20, 2007

Paradisets dyreliv

Det er en ting som fasinerer mer enn alt annet her i Engleskogen (Englewood). Dyrelivet. Det er helt utrolig.

Selvsagt har vi alligatorer her, men etter den veldig aktive hurricane season i 2004 - hvor monster hurricanen Charley slo ned her i vårt område har det vært stille på alligatorfronten inne på Fiddler's Green. Jeg så riktig nok et lite eksemplar av arten forleden dag, men den var sky, og siden har ingen sett den.

Bildet tok jeg i påsken i Jungle Gardens i Sarasota. Karen er drøyt 3 meter lang...


Denne karen hekker i treet ved siden av swimmingpoolen (den utendørs)

Han er svær - over en meter høy når han ikke strekker halsen. De bråker noe helt inni granskauen, og er utrolig rare når de tigger mat - går fram og tilbake utenfor lanaiien her. Kikker inn som i en omvendt dyrehage!

Great Blue Heron (Henry (og Harriet) Heron) er faktisk hvit når den er ung, og blir så blå-grå når den blir voksen. Både damen og mannen er like. Utrolig morsomme fugler.


Over alt ser vi disse småtassene. De er ikke store krypene, og de er så kjappe at de nesten er umulig å ta bilde av. Jeg greide det da! Lasse Lizard er søt, og driver hurtigløp over plankene ved bassenget. Jeg vet det er mange forskjellige typer av disse raringene, og en av dem kalles Racerunner. Kanskje Lasse er en slik?

Pelle Pelikan er også en helt vanlig kar å møte rundt her. Fetteren hans - den hvite Pelikanen er også vanlig her nede. De er utrolig lite elegante når de lander, ser ut som de prøver å ta mageplask faktisk.. men fasinerende er de. Denne pelikanen møtte vi i Jungle Gardens, men har jeg lyst til å ta bilde av en ute ved sjøen, er det bare å stikke ned til Placida, der er han og fetterne.
En annen utrolig fasinerende fugl er Frida Flamingo. Jeg har aldri sett noen her i vårt område, men i Jungle Gardens lever de fritt. De er ringmerket, men er fri som fuglen.

Denne frua er nok utslitt, hun har gått rett ned i knestående. Vi fikk lov å komme helt innpå for å ta bilder, så de er nok veldig vant med mennesker.Men - andre dyr vi ønsker å ikke ha er selvsagt Kåre Kakkis, som vi jo hadde som leieboer her i huset et par dager. Disse eklingene kalles også for Palmetto Bug, og er visstnok fra Afrika og kom hit med slavene. Nå heter den American cockroach - ekle er de!!!

Bildet til venstre ble tatt i dusjen og han er høyst levende!!!
Skjærefjøla han står på er pælma.
Hver dag kjører vi forbi minst en - gjerne flere påkjørte raccoons langs veien. De er veldig aktive om natten, og løper ofte over veien. Det sies at den eneste fienden den har er bilene. Dessverre er disse søte vaskebjørnene infisert med rabies, og er veldig agressive. Jeg har aldri sett en levende raccoon i dagslys, men ofte er de rundt her på kveldene og snuser etter mat (les søplekasser)

En annen tass jeg har sett noen ganger er beltedyret Amandus Armadillo. Jeg har bare sett ham en gang for noen år siden, men da var han veldig lenge framme.

Som den vågne leser skjønner, har Florida et utrolig rikt dyreliv, til tross for at mennesket prøver alt det kan for å gjøre dyrenes tumleplass mindre og mindre. Bare i vårt nabolag er det bygget 3-4 nye condo-assosiations - totalt flere hundre leiligheter. Og - det værste av alt med disse husene, de står tomme! Boligmarkedet har gått i dass her og - slik det gjør over alt ellers! Så da er nedslakting av skoger og andre grønne kratt og kjerr helt til ingen nytte!

2 comments:

Liv Ofsdal said...

Aaah! Her var det mange kjente dyr fra påskens besøk i Jungle Gardens! Bortsett fra et lite ekkelt småkryp som jeg heldigvis slapp å oppleve...

Eia var jeg der!...nå som dere har fått ryddet og vasket condoen ;)

Anonymous said...

hei:)

tak for at dere legger ut informasjon, da kan vi som har proskjekt om det bruke det =D

Gla i den som skrev faktaene<333