Tuesday, December 25, 2007

Julaften i Paradis

Open House nummer 2 denne julen var hos Jim og Ron på selveste julekvelden. Dette er en helt spesiell måte å invitere til party på, folk kommer og går, maten står framme hele kvelden, noen har med mer mat, stort sett alltid "fingerfood", noe amerikanere er verdensmestere i.

Hjemme hos Jim og Ron var det pyntet til jul med noen helt utrolige juledekorasjoner. De kjøper hvert år inn noe nytt og spesielt, årets var en stor (men miniatyr selvsagt) karusell med svevende hester. Den var utrolig flott. Men flottest var kanskje den som møtte oss inne i stua!

Til venstre propert dressede ender, i nisseluer og nissejakker, til høyre elger i like velkledde utgaver!


Floridianske hus er herlige, med åpne løsninger og deilige myke sofaer. Jim er over 2 meter høy, så her var stolene litt vel store for meg, men det var lov å krølle seg sammen, så da gikk det bra. I hagen hadde de en koselig hammock under et stor japansk løvtre som ga følelsen av tak. Her fant jeg Kim og Dan, som vi har kjent siden 1998, og som faktisk giftet seg i vår i Cancun, Mexico. Kos å se dem igjen. Kim har fått brystkreft, og skal gjennom tøffe behandlinger. Håper inderlig at det går bra. Hun er ikke 40 engang!

Under juletreet står alle gavene som skal åpnes 1. juledags morgen. Her er innpakningen nesten like viktig som innholdet, siden de ofte står på "utstilling" i flere dager før de pakkes opp. Oftest blir julegavene gitt bort i flott dekorerte gaveposer, eller i spesielle dekorerte esker med lokk. Dette gjenbrukes år etter år. Man bør kanskje huske hvem man har fått de av, så man ikke gir de tilbake neste år... (Bildet ble litt dårlig, men det er ikke treet sin skyld, treet rakk helt til taket selvsagt... regner med at det var Jim som satte i stjerna i toppen...)

Fortsatt god jul, folks!

No comments: