Monday, July 21, 2008

14. juli Lesser three gorges

Dagen opprant med morgendis som vanlig, men ikke så py fuktig som det har vært. Vi kom oss til frokost - og ”stambordet” var på plass, blant annet Jerry og Bill er årets ”guttepar” og jeg lurer på hva de har gått gjennom – ikke lett å være homofil i gamle New York for 30-40 år siden! Evelyn og David, Faith og Helen var også nesten faste ved frokostbordet. Hyggelig!

Etter frokost var det innseiling til Wushan, en av ”relocation-byene”, der de bygget en ny by over den gamle for å flytte flere titalls tusen mennesker pga dam-byggingen. Innseilingen var utrolig, nesten så flott som i en norsk fjord! Fjellene stuper ned i elven. Rundt kvart på ti vandret vi over i en annen mindre båt, og av gårde bar det, innover og innover, først Dragon Gate Gorge, så Misty Gorge, og til slutt Emerald Gorge. En fantastisk tur, hvor vi greide å få øye på et par av BA-folkets hengende gravsteder, og noen av de 2000 gjenlevende rhesus-apene som lever innover der!

By-By bridge har blitt et begrep, det er nemlig broer som neste år vil ligge under vann - etter at dammen er fyllt opp og vannstanden har steget til 175 meter. Dette er en utrolig historie, både trist og lei, og litt fantastisk. Det kommer an på om du snakker med de gamle bøndene og fiskerne eller ungdommen. Broen i bakgrunnen for Per her var mye mye høyere, og den vil altså bli borte. Altså... by-by bridge.

Det er mange sånne bruer innover i juvene, vi putret under flere av dem, og sa by-by til alle. Det var et par grotter også - by-by caves...

Hele dette cruiset har til nå vært bare topp topp topp, og det er stigning i programmet hver dag! Vi har kun en ting å si som kan være litt negativt, og det er at de har litt lite kapasitet på kondisjonering av luften, det lukter veldig fukt og surt til tider. Men – vi har vel nesten vennet oss til dette. Litt rått er det og – og særlig merkes dette i sengetøyet. Men, så lenge det ikke lukter vondt av senga så går det så bra så. Alt annet er så bra, at det veier liksom opp!

Jeg har tatt nesten tusen bilder i dag- så jeg får litt av en jobb med å gå gjennom alle!!!

Hønn hau!

No comments: