Thursday, July 24, 2008

16. juli - Pandaer og flytur

I dag var det faktisk to høydepunkter, det første større enn det andre. Båten kom inn til Chongquing natt til 16.7. en rar by som i likhet med de andre byene langs Yangtze – elven ligger høyt oppe over elvebredden, siden vannstanden skal heves med flere meter. Derfor er det trapper opp langs de kunstige elvebankene, der det tidligere har ligget hus!

I Feng Du i går måtte vi gå over 200 trinn for å komme opp til første platå, i dag bare 130. Det rare med dette trappesystemet, er at alt faktisk må bæres opp og ned! Det finnes ikke noen moderne innretninger som heiser, kraner eller lignende, men det finnes ”stick-soldiers” – gutta med staven – bambus-bærerne!

Tønnene som blir båret ned til båten inneholder matolje tror jeg - de er merket 170 kilo! Gutta var sterke de, bar og bar. Alle koffertene ble også båret opp av disse stick-soldiers, men det skjedde etter at vi hadde reist, de bar 4 kofferter på hver stick!!

Chongquing Zoo var stedet vi skulle tilbringe formiddagen, en nydelig dyrehage faktisk, hvor det så ut til at dyrene hadde god plass, ikke bare betongbur. Her har de 8 pandaer, og alle spiste frokost når vi var der.

Vi fikk se både 1-åringene og de voksne, og alle var bare sultne eller late hele tiden. De som jobber i dyreparken, jobber med å trene opp musklene i bakbena på mannepandaene, slik at de skal være sterker, fordi de har problemer med familieforøkelsen på grunn av manglende styrke i bakbena!

En annen kar vi hilste på var den Lille Pandaen – brun raring med maskefjes, og ringmønstret hale, i en nydelig brunfarge og med sort underkropp! Dette er en helt utrolig søt krabat, les mer om den her:

Vi fikk også se at en av dådyrene faktisk hadde i gang en fødsel, men vi måtte dessverre dra før vi fikk vite hvordan det gikk!
Dyrehagen er egentlig en kjempediger park, hvor de som bor i Chongquing kommer for å bruke parken til alt mulig. Særlig så vi mange som bedrev Tai Chi og mange som spilte badminton.

Flyturen til Xian gikk smertefritt, men selvsagt litt forsinka. Siden Chongquing Airlines hadde rota med plasseringen av alle i gruppa, lekte vi ”musical chairs” når vi kom om bord, jeg tror det var få som satt på sine opprinnelige plasser når vi var ferdig! Jeg bytta sete 3 ganger før jeg fikk plassert meg rett over gangen for Kina-studenten!

I Xian har vi fått rom 654 på Shangri La Golden Flower Hotel, det beste hotellet i byen. Flott, med internett og minibar.

Høydepunkt 2 var en vanvittig musikk- og danseforestilling med kostymer i farger som ikke lar seg beskrive. Hjemmesidene kan fortelle om teateret http://www.xiantangdynasty.com/

Vel på plass på hotellet igjen, og pakkket og klar, da vi drar videre til Beijing i morgen, etter at vi har hatt hele dagen i Terrakotta-museet – det blir nok flott!!

No comments: