Tuesday, July 8, 2008

Shanghai på kryss og tvers, med tog og metro!

Da har vi kommet oss inn i ett av Shanghais flotteste hotell, St. Regis. Dette er høyyyt, vi bor i 28. etasje, og får dotter i øra når vi stiger til værs eller synker ned til jordens overflate! Helt utrolig! Faktisk er det 11 etasjer over oss, nemlig til 39, og på toppen er det selvsagt en restaurant. Italiensk!

Badet har både dusjkabinett (med speil inni må vite) - og karbad med massasjedusj, det er hyller og skap med ting og tang, badevekt! (hrmf - men god å ha når vi skal pakke).

Utsikten er et kapittel for seg, og senga er så diger at det er plass til en gjennomsnitts industriarbeiderfamilie i den, og jeg har fått eget skrivebord til pcn!!! Dette kan vi venne oss til!

På bildet til venstre ser du i midten Tv-Tårnet, hvor Shanghai Historical Museum ligger i kjelleren. Der var vi forrige gang vi var i Shanghai!

Dagen har vi brukt til å kjøre baner og tog, vi har blitt riktig så racere på området. Rusla rundt i gatene, kikket i vinduer og på høye hus! Ikke sjoppa en liten konvolutt en gang! Imponert?? Det har vært litt varmt i dag, rundt 38 grader. Da er det ikke så lurt å vandre for mye rundt ute i steika. Litt sol på nesa har det blitt i dag ja... ser at utrolig mange går rundt med paraply (dvs.. parasol) - og det forstår jeg veldig godt for her er det varmt!
Etter hvert var det bare å glemme at man var kliss våt i håret, her var man alle samme varme, og det var om å gjøre å komme seg inn et sted for å få kjøla seg ned.

På ettermiddagen gikk vi (våte av svette) innom et te-hus for å ta oss en øl - jenta som serverte oss (Rosa) var helt nydelig, og ville ikke at vi skulle gå! Hun syntes det var så morro å snakke engelsk med oss, og Per fikk øvd litt mandarin. Kjempegøy, og jentene løp om kapp etter mer frukt. Vannmelon og øl, honningmelon og øl... helt ok til sen lunsj det!


Etter en hvil og en dusj på ballsal nr. 2804 på St. Regis, gikk vi ut igjen, da hadde sola gått ned og vi kunne rusle litt rundt uten å bli klissa svett. Vi gakket rundt et helt kvartal for å finne en ok restaurant, og til slutt fant vi et ok sted som var stappa med folk fra området, unger og gamle. Maten var god, sterk, og mye, og hadde heldigvis ikke fjes! Vi spiste and i dag og, og en sterk og god kyllingrett (kylling med rød og grønn chilli, vannkastanjer og nudler). Grønnsaker og ris var naturlig følge. Og Tsingtao....

Morgendagen skal vi være ordentlig turister, da skal vi på sightseeing ut til en kanal-by. På ettermiddagen kommer nok amerikanerne vi så skal være sammen med i 10-12 dager..
Men - jeg tror ikke vi rekker å få sett pandaene! De er så innmari langt unna der vi er (hulk)

2 comments:

TorillJ said...

Går det ikke Pandafly?

Laila N. Christiansen said...

nei!!

'Men vi er lovet panda i Chanquing (Eller hva det heter) - SÅ... jeg gleder meg igjen!