Thursday, July 17, 2008

12. juli - Yeuyeng Studenten på barnekolebesøk...

Båten tuslet seg opp i god fart i løpet av natten, og vi ankom Yeuyeng så vi kunne møte Daniel presis halv 10 i bussen. Veiene var en historie for seg. Nå er vi på landet, og vi så at en stor industri her for privatbiznis var teglverksarbeide. Mye kull-forekomster, og vi møtte flere lektere med kull på vei inn til kai.

Viking River Cruises sponser 3 skoler langs Yangze elven, ved at vi kommer og har med gaver, vi hadde lotteri ombor (dro inn noen tusen dollar) og det opprettes kontakt mellom turistene og skolen. Selve VRC sponser store investeringer - og de skal nå bytte vinduene på den skolen vi var på (de var knuste de fleste).

Det var en utrolig opplevelse å komme til byens skole, hvor vi møtte en av klassene som var med på skolens sommer-skole. Det var oppvisning i dans og sang, og så fikk vi lov til å besøke en liten klasse med 8-9¨åringer.

Møblene i klasserommet var ikke helt enig i størrelsen på våre vestlige romper, og 2 av stolene knelte, men det gjorde ikke noe, de har vaktmester som vi har på våre skoler! Stolene var veldig slitne og gamle.

Ungene var helt herlige, og de ville veldig gjerne bli tatt bilder av, og var som rønnere flest - full av mark bak. Jeg må huske å få tak i adressen til skolen, og sende et par av bildene dit. Sjekk firerbanden her, de synes dette var utrolig moro, og de synes vi "big-noses" var veldig morsomme. Særlig når vi sang for dem, nemlig Old McDonald had a farm, med lyder og greier! Puh...


Vi merket at vi var ventet, ungene hadde pyntet seg, og gutta hadde rene hvite t-skjorter på seg!

Per fikk selvsagt snakket litt kinesisk med ungene, og vi fikk to av guttene til å skrive navnene sine i boken vår. Vi ga også bort en bok om Norge (selvsagt på kinesisk) til skolen. Denne satte de veldig pris på. Hadde vi på forhånd visst at skolen gjerne ville hatt gaver, ville jeg ha ordnet med noen blyantpakker og skrivebøker.

Jeg så noen hadde tatt med en stor sekk med fargeblyanter og fargebøker, dette var nok en gave som alle ville få stor glede av!

I dag går turen videre, kvelden har både foredrag og martini-party, og jeg har håndpleietime halv fem, helt nødvendig for knoklene. Klokka fire er det visst kinesisk-klasse også!!!

Ni hau!

No comments: