Monday, July 7, 2008

Første døgnet i land med rare ord...

Fra Helsinki
Å komme inn i flyet til Shanghai var ingen enkel oppgave! Kø så langt som et vondt år... det er plass til mange mange mange kinesere i et fly! Jeg ble til og med ropt tilbake etter ombordstigningen, fordi det var noe rart med pass eller visum! Ble litt svett da! Men det gikk bra til slutt, og jeg fikk lov til å kle på meg sete og setebelte på plass no. 25A. Rundt oss på alle kanter hadde vi studenter fra universitetet i Milano.. jeg skjønte jo ikke hva de sa heller da...


Flyet kom av gårde omtrent på minuttet, og etter kjøttkaker med erter og gulerøtter, potetstappe og 3 kvartflasker med faktisk helt digg røvvin, landa vi på Shanghai Pudong 20 minutter før tia (flyturen tok 8 timer og 40 minutter - ikke noe værre enn til USA!! På turen leste jeg en veldig spennende bok som er kåret til Årets Norske i 2007 - nemlig Gert Nygårdshaugs Mengele Zoo... kanskje litt oppskrytt, men boka var kjempeflott den!

Immigrasjonskøen var på minst ørtogførtihundre mennesker før oss, men den køen gikk unna på under halvtimen! Ca 20 sekunder på hver person, stemple stemple , smile og si noen lure ord, så går dette fint det!! Kineserne er effektive! Ittno tullball!

Førstereishotellet
Vi fant så perrongen der vi fikk gratis buss til hotellet vårt, for det første døgnet, Ramada Pudong. Her betalte vi 150 kroner ekstra for natten, og da fikk vi plutselig gratis nett og diverse andre goder. Herlig! Vi hadde bestemt oss for at det var greit å ha en førstedøgns-stasjon hvor kunne utforske litt tog og baner, og det gikk flott! Nå har vi blitt skikkelig flinke, og Per bestiller billetter og greier i hytt og pine.

Mat skal vi ha..
Det første kinesiske måltid inntok vi på restauranten Jade Garden, rett vedsidenav det hotellet vi skal sjekke inn på i morra, St. Regis. Vi spiste så mye mat at vi til slutt holdt på å sprekke, og da hadde vi allikevel ikke spist opp alt! Må innrømme at det var litt spesielt å se fjeset på den anda jeg skulle spise opp.. men maten var nydelig!! Grønnsaker av uant opprinnelse, men fersk og deilig, svinebiter i sursøt saus. Siden jeg faktisk ikke er noe særlig glad i den kinamaten vi får hjemme i steinrøysa var dette faktisk en deilig og hyggelig opplevelse. Dette var kjempegodt, spennende smaker, friskt, ikke fullt av MSG.... men det var altså litt snålt å få hele Andafjes på tallerken....

(hard scene, må klikkes på om du vil se....)


Det var ganske så spesielt å kjøre toget her... topphastighet på 430 kilometer i timen!! puh - og jeg som synes jeg har kjørt som et svin når jeg har tøtsja 140... jaja... Vet ikke helt om jeg kunne tenke meg sånne kjappe tog hjemme da - det var litt skummelt! Merka ikke farten en gang! Men - det kosta 30 kroner!

Kvelden brukte vi i baren på hotellet, et par tre pils og litt "bulgarnband" fra Filippinene i bakgrunnen - det er vi vant til etter forrige tur i Østen.

Været er som den oppmerksomme leser kan se - knall blå himmel, fuktig som bare fy, og rundt 34 grader på tidlig ettermiddag. Pes pes svett swett - men vi klager ikke, dette er deilig! Kle seg lurt, og drikke mye.

I morra fløtter vi hit:

St. Regis Shanghai!

3 comments:

Liv Ofsdal said...

Dette høres jo spennende ut. Særlig det med hode på fat :O Men - en ting vi (chat) lurer veldig på...
Har du sett PANDA??

Laila N. Christiansen said...

Å få mat servert med fjes var litt heftig ja.. men sånn er det, vi må bare godta at ting er anderledes her i Landet i midten!

Panda ja.. jeg VIL se Panda!

Anonymous said...

Høres ut som en veldig effektiv slankekur for meg, jeg vil ikke spise noe som ser på meg :-(