Saturday, July 26, 2008

20. juli - Guilin, verdens vakreste sted helt på egen fot!

Etter fruekost på Westin hotell, tok vi drosje (RMB 110) til Flyplassen. Det skulle være strengere sikkerhetsregler (ekstra bagasjesjekk før vi i det hele tatt fikk komme inn på flyplassen) og endret trafikk (biler med siste tall partall i reg.nr. kjører på dager med dato partall). Vi fikk beskjed om å beregne minst 3 timer på innenlandsflight, da det var første dagen med nye rutiner. Vi sklei gjennom som åler, ingen problemer av noen slag! Flott! Flyplassen var kanskje litt øde, og dårlig med internett, men vi fant Lei Cafe, hvor vi holdt ut til kl 11, før vi kjøpte den første Tsingtao!
– og innflyvningen over Guilin og fjellene var flott (fikk ikke tatt bilder da jeg satt ved midtgangen). Air China er flymaskin-sponsor for OL - så ikke rart dette gikk fort! Flyet lettet til og med før tiden (aldri opplevd det før)

Etter en fin landing i Guilin, og enda en ren og pen flyplass, var det å ta drosjebil en selsom opplevelse. Mr. DrosjeChen kjørte som han hadde stært bilen og bøffa bensina, men kjørte oss til hotellet for en 100-lapp (og det var en tur på 3 kvarter!) Vi har sjekka inn på Sheraton Hotel – hvor det stinker lim og maling, hotellet er under restaurering. Vi skrudde ACn på full guffe, og åpnet vinduer, satte opp PCn, så gikk vi for å teste byen.

Vi rusla på elve-promenaden (nydelig!), inn i byen, handla øl i lokale butikker til rom-nytelse. Per får stadig øvd på sine kinesiske gloser! Vi fant den lokale bydelen, der de som bor her spiser og jobber, alle var veldig laid-back, ikke noe pes med masete selgere eller tiggere som vi har sett i de andre byene vi har vært i! Kjempeherlig!

På bildet ser man Two Towers, en av de mange bygningene jeg ikke har en anelse om hva er, og de tar seg enda bedre ut i nattemørk med lys!

Langs fortau og elvepromenader er det laget sperrestener, statuer av svaner og griser! Disse er laget i polert sten, og ungene elsker å klatre og leke på disse statuene!

Middagen spiste vi på Guilin Congee City (rar mat, grønnsakene var best. Mat for lokalbefolkningen var stilt ut på gata (men i rene kjøledisker) – både fisk og fugl, spidd med grønne og hvite saker…. Men vi valgte å bestille mat fra inne-kjøkkenet. Selv om vi ikke kan si om det er renere der eller ikke…..

Vi merket varmen i natten, og det var et enormt leven av de lokale gresshopper! Det hørtes ut som det var noe elektrisk som holdt på oppe i trærne!

Langs promenadene og i parkene var det utrolig mye fint lys, og det var direkte romantisk! Nede i vannkanten satt unge par og svermet - ja det var nærmest for Hovedøen å regne! Men håper ikke det endte med totalt forlis da! :-)

Nydelige opplyste tårn, bygninger og elvepromenader, og de spikret ikke lysene fast i trærne, de brukte strips og tau!!

Hotellet har bra nett-forbindelse, og denne er gratis! Supert! I morra er det Elvekrus på Li-elven.

No comments: