Tuesday, August 16, 2011

Avskjedsshow og slækk dag på båten

Nest siste kvelden om bord på Viking Century Emerald. Litt rart å tenke på at vi har vært her på jolla i 8 dager allerede, tida flyr noe utrolig fort, enten du sitter stille, siger sakte nedover en lang elv, eller løper i hundre.

Avskjedsshowet er laget av den samme gjengen som serverer oss middag eller vin, de som steller hybelen, de som vasker håndklær eller de som passer resepsjonen. Det er multitalent over en lav sko!  Og den vakreste av danserne, Fifi, vår favoritt i "diningroom" til alle måltider. Hun var så søt at jeg hadde lyst til å ta henne i kofferten med hjem! Fifi hadde bestemt seg for å spare all ekstra tips hun fikk og gå på skole, hun ville utdanne seg innen musikk og dans. Dette synes vi var utrolig fornuftig for jenta har utrolig talent!  
Iowa ønsker velkommen til showet i tradisjonell kinesisk mannsdrakt.


Nydelige Fifi danser...


Liv og meg med Fifi - er hun ikke nydelig?
Kjøkkendansen så vi i 2008 og -men like fornøyelig!
Showet var ikke så spektakulert som det er på de store cruisebåtene, men på dette showet visste vi navnet på nesten alle som danset! Så det ble litt mer personlig. 

Staute Iowa og meg etter showet.
Etter showet var det opp i baren på 6. dekk for å preke litt med de andre. Og der kom Iowa igjen, satte seg ned og fortalte oss om sine reiser i Norge. En utrolig flott kar, som har gjort reiser og turister til sin karriere. Han startet som privat tour-guide i Beijing, og det var der han møtte sin norske venn Helge for mange år siden. Etter dette møtet har han vært og besøkt Norge mange mange ganger, og altså lært seg norsk! Han snakker altså Mandarin, Engelsk og Norsk! Flott blanding - akkurat som mannen i huset her.

Per, Iowa og Da Xiong 大熊

Dette innlegget kunne visst hett "En kveld med Iowa" ser jeg - så mange bilder det ble av ham!  Men - han var nå en sentral del av turen vår, både foran og bak kulissene hver dag. 

------

Neste dag fortsatte varmen så Liv og jeg bestemte oss for å bli på båten, mens gutta tok turen opp i fjellet. Det var deilig og fredelig, og nettet funka. Vi fikk starta litt på pakking og planlegging av kufjerter, da vi jo skulle bo noen dager på hotell i Shanghai og. Greit å ha litt oversikt over hva man har hvor da! 

Alltid vemodig å pakke....
Deilig å kunne sitte i fred og ikke gjøre noe, og vi fikk ordna med litt bilder og skrevet litt blogginnlegg og ikke minst, chatta og sett gjennom Fjesboka om det var noe nytt i verden. Eh - og lest nyheter - det var vel der vi så det nye? Man blir litt avhengig.....  
Kvelden ble en avslappende greie i baren, deilig middag (siste kinesiske middagen for vår del) og fin dansemusikk av husbandet fra Filippinene. Vi er vel egentlig allerede klare for Shanghai!

 
No comments: