Sunday, August 14, 2011

Wuhan - vakker innseiling og digre bjeller i 40 varmegrader!

Vi ankom Wuhan på kvelden, og innseilingen var utrolig flott! Det var visst ingen som hadde nevnt for dem at det å spare strøm er en god ting....

Det er begrenset hvor klare bilder kan bli med et lite kompakt-digitalkamera, men jeg synes de allikevel viser hvor flotte lysene var!

Fifi....

og Eddie fra dining-room - utrolig flinke ungdommer som jobbet fra morra til kveld!

På morgenen etter en deilig fruekost hos Eddie og Fifi var det ut og busse, til Hubei Provincial Museum, Her fikk vi en flott konsert med gamle kinesiske bjeller, fløyter, strengeinstrumenter og klokker, og vakre kostymer. Bjellene og klokkene var en del av utgravningene i gravkammeret til Yi (kongen av Zeng staten i perioden  476-221 BC) Enorme kister og mange flotte saker ble funnet i gravkammeret, og det er tatt vare på i dette museet.Etter konsert og omvisning i museet bar det tilbake tl Fifi og Eddie for lunsj, og så ut i varmen på egen hånd. For en varme! Vårt største mål var å få tak i kinesisk klingende mynt, og banker er det faktisk mer enn nok av bare vi finner en by.... og så skulle gubbemannen min ha seg en nu mobiltelefon som snakker kinesisk, da den gamle gikk i frø. Men det var ikke lett! I gaten der butikkene var, solgte de kun klær og sko. Ikke en gang suvernirbutikker var å oppdrive! Jaja - vi fikk heller være uten kinesisk mobil. Ikke fant vi noe vannhull heller, så etter et par timers svett rusling, ble vi enige om at det hadde vært en varm tur, og satte igang med returen.

Et tema som ofte kom opp på turen, var "happy-room" og om de hadde vestlige doer... eller bare "squatters". Jeg lærte folket til å se etter handikap-toa, der er det alltid vestlig style. Men - på kaia i Wuhan, der var det vel "happy-room" mer et sørgelig syn! fysj!

Et unhappy happyroom...

I gågata i Wuhan, må jo hjelpe til!
Tilbake på båten var det deilig å komme til Lois og få en iskald TsingTao! (Vi prøvde drink of the day, men det er noe de ikke helt får til....)

Lois og paraplydrink...


No comments: